Sony introduceert STR-DN840 en STR-DN1040 AV receivers

26 april 2013 1 Minuut 3 Reacties
Sony-STR-DN1040

Vorige maand onthulde Sony de eerste receivers voor 2013 in de vorm van de STR-DH540 en STR-DH740 instapmodellen. Deze week worden er nog twee modellen aan het assortiment toegevoegd. De STR-DN840 en STR-DN1040 zijn middenklasse modellen met een 7.2-kanaals configuratie.

Sony STR-DN840 en STR-DN1040

Zowel de STR-DN840 als STR-DN1040 receiver is uitgerust met een 7.2-kanaals configuratie die gebruikt kan worden voor een compleet 7.2-kanaals home cinema systeem, een 5.1 systeem met surround back speakers, een 5.1 systeem met front height speakers of een bi-amp configuratie voor de speakers aan de voorzijde. Ook beschikken beide receivers over ondersteuning voor de nieuwste Dolby en DTS audioformaten, waaronder Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Ook zijn beide receivers uitgerust met ingebouwd Wifi, de mogelijkheid om content te streamen middels DLNA, Bluetooth of Apple’s AirPlay en toegang tot cloudmuziekdiensten zoals Music Unlimited van Sony Entertainment Network. Sony’s Digital Cinema Auto Calibration systeem moet zorgen voor eenvoudige en optimale instelling van de receivers en er is de mogelijkheid om de receiver te bedienen middels de Media Remote applicatie voor smartphones en tablets of door je digitale muziekverzameling bladeren en nummers selecteren met de Network Audio Remote app.

De USB poort aan de voorzijde van de receivers kan gebruikt worden voor de weergave van content op een iPhone, of USB stick. Beide receivers kunnen 192kHz/24bit-audio afspelen, wat beter is dan cd-kwaliteit en waardoor je de kleinste nuances van digitale bronnen – incl. FLAC en WAV-bestanden – kunt waarnemen.

Reacties (3)