Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert STR-DN840 en STR-DN1040 AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2013, 16:19 Categorie3D

Vorige maand onthulde Sony de eerste receivers voor 2013 in de vorm van de STR-DH540 en STR-DH740 instapmodellen. Deze week worden er nog twee modellen aan het assortiment toegevoegd. De STR-DN840 en STR-DN1040 zijn middenklasse modellen met een 7.2-kanaals configuratie.

Sony STR-DN840 en STR-DN1040

Zowel de STR-DN840 als STR-DN1040 receiver is uitgerust met een 7.2-kanaals configuratie die gebruikt kan worden voor een compleet 7.2-kanaals home cinema systeem, een 5.1 systeem met surround back speakers, een 5.1 systeem met front height speakers of een bi-amp configuratie voor de speakers aan de voorzijde. Ook beschikken beide receivers over ondersteuning voor de nieuwste Dolby en DTS audioformaten, waaronder Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

Ook zijn beide receivers uitgerust met ingebouwd Wifi, de mogelijkheid om content te streamen middels DLNA, Bluetooth of Apple’s AirPlay en toegang tot cloudmuziekdiensten zoals Music Unlimited van Sony Entertainment Network. Sony’s Digital Cinema Auto Calibration systeem moet zorgen voor eenvoudige en optimale instelling van de receivers en er is de mogelijkheid om de receiver te bedienen middels de Media Remote applicatie voor smartphones en tablets of door je digitale muziekverzameling bladeren en nummers selecteren  met de Network Audio Remote app.

De USB poort aan de voorzijde van de receivers kan gebruikt worden voor de weergave van content op een iPhone, of USB stick. Beide receivers kunnen 192kHz/24bit-audio afspelen, wat beter is dan cd-kwaliteit en waardoor je de kleinste nuances van digitale bronnen – incl. FLAC en WAV-bestanden – kunt waarnemen.

Sony-STR-DN840

De STR-DN840 beschikt over zes HDMI 1.4a ingangen met 4K en 3D pass-through, terwijl de STR-DN1040 over acht HDMI ingangen beschikt met de mogelijkheid om HD materiaal op te waarderen tot 4K Ultra HD materiaal. Ook is het hogere model uitgerust met een MHL poort voor het koppelen van een smartphone of tablet. De STR-DN840 beschikt verder over 150 Watt aan vermogen per kanaal, terwijl de STR-DN1040 beschikt over een vermogen van 165 Watt per kanaal.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony STR-DN840 en STR-DN1040 receivers moeten binnenkort in Nederland verschijnen voor een prijs van respectievelijk 449 euro en 649 euro.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Michiel
  01 mei, 2013 om 15:27

  Dat is me toch een vet ding zeg, en 4k en 3d throughput en airplay en dlna en dan hebben ze eindelijk nu ook de GUI fatsoenlijk gemaakt. Kan niet wachten tot ie beschikbaar is. Hebbe hebbe hebbe! 😛

 2. Gijs Klein Haarhuis
  23 februari, 2014 om 9:50

  Voor de Europese versie geen bluetooth helaas!

 3. Patrick duchhart
  28 mei, 2014 om 7:31

  Ik heb mn oog laten vallen op deze reciever. Deze zal goed samenwerken met mijn andere sony apparaten.

  Nu heb ik een speakerset van harman kardon, de hkts9, ik vroeg me af of deze geschikt is voor deze recievers.

  Heb er niet zo veel kaas van gegeten dus wat handige tips en info zijn altijd welkom.

  Bij voorbaat dank,

  Patrick

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.