Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony komt met 30 en 56 inch professionele 4K OLED monitoren

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2013, 13:40 CategorieOled tv's

De trend van 2013 is de hoge 4K Ultra HD resolutie maar we verwachten dit jaar ook de eerste TV’s die gebruikmaken van de OLED techniek op de markt. Sony is echter één van de eerste fabrikanten die zowel OLED als 4K Ultra HD in één display verwerkt en brengt volgend jaar de eerste 4K OLED monitoren op de markt.

Sony 4K OLED monitoren

Tijdens CES 2013 toonde de Japanse fabrikant, net als Panasonic, al een prototype 4K OLED TV maar gaf aan dat de TV voorlopig niet op de markt zou verschijnen. Vandaag maakt Sony tijdens NAB 2013, een technologiebeurs voor de grafische sector, bekend dat er volgend jaar wel monitoren die 4K en OLED combineren gelanceerd worden. De Japanse fabrikant toont deze week 30 inch en 56 inch prototype monitoren die gericht zijn op de professionele gebruiker. Het 30 inch model beschikt over een resolutie van 4.096 bij 2.160 pixels, terwijl het 56 inch model een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels heeft. Beide monitoren moeten volgens Sony zeer wijde kijkhoeken bieden met een natuurlijke en nauwkeurige kleurweergave.

Prijs en beschikbaarheid

De monitoren worden in 2014 op de markt verwacht. Een adviesprijs is nog niet bekend maar de kans is klein dan ze voor minder dan 10.000 euro aan te schaffen zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.