Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sharp ontwikkelt techniek voor massaproductie oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2013, 13:16 CategorieOled tv's

De eerste oled tv’s van Samsung en LG zijn inmiddels alweer een jaar geleden geïntroduceerd maar nog steeds niet breed beschikbaar, laat staan tegen betaalbare prijzen. De oled techniek staat nog in de kinderschoenen en vooral de massaproductie gaat nog verre van soepel. Sharp zou volgens recente geruchten een techniek willen ontwikkelen voor de massaproductie van oled tv’s.

Productieproblemen oled tv’s

Zowel Samsung als LG heeft momenteel veel problemen met de productie van de eerste oled tv’s. Het eerste model van LG is beperkt te koop in Azië maar onlangs werd de lancering in de Verenigde Staten al uitgesteld omdat de zogenaamde ‘yield’, het aantal modellen dat van de band rolt en aan de hoge eisen voldoet, niet voldoende zou zijn. Samsung heeft zelfs nog steeds niet aangekondigd wanneer de eerste oled tv van het bedrijf te koop zal zijn.

Oled techniek van Sharp

Volgens de Japan Economic Newswire komt Sharp halverwege mei met een nieuw bedrijfsplan waarin gesproken zal worden over de plannen met betrekking tot de ontwikkeling van de techniek. Met de nieuwe techniek moet Sharp de concurrentie voorbij streven door gebruik te maken van hoogwaardige materialen. Sharp zou de komende drie jaar flink willen investeren in het plan en daarna besluiten of het bedrijf zelf oled tv’s gaat produceren, de productie gaat uitbesteden of de techniek gaat licenseren.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.