‘Overname Ziggo door UPC binnen twee jaar’

12 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Liberty-Global

Het zal niet lang meer duren voordat UPC en Ziggo onder hetzelfde moederbedrijf vallen. Het huidige moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft namelijk onlangs een aandeel van 12,65 procent in Ziggo gekocht en volgens analisten moet dit binnen twee jaar resulteren in een overname.

UPC neemt Ziggo over

ING-analist Emmanuel Carlier laat tegenover Z24 weten te verwachten dat Liberty Global binnen twee jaar Ziggo, Nederlandse grootste kabelaar, overneemt. De analist geeft aan dat de kwartaalcijfers van Ziggo voor het afgelopen kwartaal zwak zullen zijn maar verwacht verbeteringen voor de komende kwartalen. Daarnaast is de kans groot dat een overname door Liberty Gobal leidt tot synergievoordelen, het besparen van kosten door het samengaan van bedrijfsonderdelen, die de waarde van het aandeel van Ziggo mogelijk met 3 euro doen stijgen.

Gevolgen voor klanten

Het is nog niet bekend welke invloed een overname zou hebben op het aanbod en de verdeling van beide kabelproviders. Beide bedrijven willen hier nog niet over speculeren maar er is een reële kans dat de situatie zoals deze nu is onveranderd blijft. Daarbij moet Liberty Global toestemming voor de overname krijgen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Reacties (0)