Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oude Nintendo Wii verkoopt beter dan nieuwe Wii U

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2013, 14:07 CategorieGaming

De verkoopcijfers van de Nintendo Wii U vallen tegen. Nintendo verwachtte 5,5 miljoen consoles te verkopen, maar de eindstand werd slechts 3,45 miljoen. Dat komt neer op bijna 2 miljoen minder exemplaren verkocht dan verwacht. De verkoopcijfers van de Wii U werden zelfs nog overschaduwd door de verkoopcijfers van zijn oudere broer, de Wii. Van deze console werden bijna 4 miljoen exemplaren verkocht. Hier moet wel bij gezegd worden dat de Wii U pas aan het einde van het financiële jaar te koop was.

Klachten Nintendo Wii U

De Wii U lag al eerder onder vuur door klachten over de langzame interface en reactiesnelheid. Wellicht dat klanten wachten met de aanschaf van de console totdat deze klachten verholpen zijn. Een update deze week zou de klachten moeten verhelpen.

Toch nettowinst

Gelukkig voor Nintendo werd er ondanks de tegenvallende verkoopcijfers toch een nettowinst geboekt. Dit heeft Nintendo niet aan zichzelf te danken, maar aan de daling van de koers van de yen. 

Volgend boekjaar

Nintendo heeft er alle vertrouwen in dat het volgend boekjaar beter zal gaan. De hoop is gevestigd op de verkoop van games zoals Mario Kart, Wii Fit en Super Mario Bros. Voor de Wii U heeft Nintendo de verwachting om 9 miljoen exemplaren te verkopen. In totaal moeten deze verkoopcijfers goed zijn voor een omzetstijging van 45 procent.

Bron: Jaarcijfers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.