Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix gaat uitbreiden binnen Europa

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2013, 14:19 CategorieSoftware

Netflix, één van de meest populaire video on demand diensten in de VS, is eind vorig jaar begonnen met de uitrol van de dienst in Europa en komt mogelijk binnenkort ook naar Nederland. Het bedrijf maakte tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekend uit te gaan breiden in Europa.

Netflix breidt uit in Europa

Eind vorig jaar startte Netflix haar video on demand dienst in een aantal Scandinavische landen en gingen er geruchten dat het bedrijf ook naar Nederland zou komen. Niet veel later liet het bedrijf weten voorlopig niet te zullen uitbreiden in Europa. Deze week heeft Netflix echter laten weten dat er toch uitgebreid zal worden naar een andere Europese markt, al werd niet gezegd naar welk land.

Er wordt al langer gespeculeerd over een Nederlandse lancering. Zo doken in oktober vorig jaar een aantal vacatures op waarin het bedrijf zocht naar Nederlandse werknemers. Dit wil echter niet zeggen dat Nederland ook het volgende land is waar de dienst wordt uitgerold. Het is goed mogelijk dat men eerst op grotere markten als Duitsland of Frankrijk wil inzetten.

Eigen content en 4K content

Netflix heeft grote plannen voor de toekomst. Zo wil het bedrijf zelf meer content gaan produceren en wordt er ook al gekeken naar de mogelijkheden om zelf, als één van de eerste providers, native 4K content te gaan aanbieden middels streaming. Het plan is om in 2014 de eerste 4K content en het distributienetwerk hiervoor gereed te hebben.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.