Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft gaat zich meer focussen op Xbox TV

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2013, 17:47 CategorieSoftware

Microsoft heeft deze week bekendgemaakt dat het bedrijfsonderdeel Mediaroom, verantwoordelijk voor IPTV-technologie voor het streamen van TV content over het internet, verkocht is aan het Zweedse Ericsson. Microsoft wil zich meer gaan focussen op de ontwikkeling van Xbox TV.

Microsoft verkoopt Mediaroom

Mediaroom is verantwoordelijk voor de techniek achter zo’n 21 miljoen settopboxen over de hele wereld en zal verder ontwikkeld blijven worden door Ericsson. Microsoft wil echter de aandacht gaan verschuiven naar haar eigen Xbox TV platform en de komende maanden meer content via het platform beschikbaar stellen. De Xbox is wereldwijd inmiddels meer dan 76 miljoen keer over de toonbank gegaan en wordt voor veel bezitters gebruikt om video on demand diensten als Netflix en Hulu te bekijken. Ook Microsoft zelf stelt content beschikbaar via de console, waaronder TV programma’s, muziek en films.

Meer content via Xbox TV

Microsoft laat in een reactie weten dat het bedrijf zich nu 100 procent zal focussen op de Xbox TV strategie voor consumenten. Het bedrijf laat echter niet doorschemeren wat we kunnen verwachten maar geeft wel aan dat er deals met verschillende filmstudio’s en platenlabels in het verschiet liggen. Hiermee moet het aanbod van Xbox TV binnen niet al te lange termijn uitgebreid worden.

Via: Technet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.