Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG’s cloudopslagdienst Cloud voor Smart TV’s komt naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2013, 16:39 CategorieLcd en led tv's

Ongeveer een jaar geleden lanceerde LG haar eigen cloudopslagdienst Cloud waarmee gebruikers van LG elektronicaproducten hun gegevens in de cloud kunnen opslaan en kunnen delen. Deze week laat de Koreaanse fabrikant weten dat de dienst binnenkort in 40 extra landen beschikbaar zal zijn, waaronder een aantal Europese landen.

LG Cloud

LG Cloud werd vorig jaar in de VS geïntroduceerd en maakt het mogelijk voor gebruikers om content online op te slaan en de streamen naar onder meer Smart TV’s van de fabrikant. LG geeft elke gebruiker maximaal 5GB aan ruimte waar onder meer video’s, muziek en foto’s opgeslagen kunnen worden. Om de content te kunnen opslaan en streamen heb je de LG Cloud applicatie nodig. Deze applicatie is beschikbaar in de LG Smart World Store voor Smart TV’s en de Google Play Store voor Android smartphones en tablets.

Volgens LG maken mensen tegenwoordig niet meer gebruik van één display maar van veel verschillende apparaten waarop content getoond moet worden, waaronder smartphones, tablets en TV’s. Met de dienst wil LG de mogelijkheid bieden om content te tonen, waar je ook bent en welk apparaat je op dat moment ook gebruikt.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend welke landen toegang tot LG Cloud krijgen en of de dienst dus ook in Nederland toegankelijk zal zijn.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.