Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG verwacht in 2013 een aanzienlijk aantal OLED TV’s te verkopen

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2013, 12:36 CategorieOled tv's

We hebben het de laatste weken met name over de komst van 4K Ultra HD TV’s maar dit jaar worden ook de eerste OLED TV’s verwacht. LG heeft zelfs al een model in Nederland te koop in de vorm van de 55EM970V. De verkopen lopen nog niet hard maar LG verwacht dit jaar toch nog een aanzienlijk aantal modellen te verkopen.

OLED

Tegenover Whathifi heeft LG laten weten dat er tot op heden 200 OLED TV’s verkocht zijn sinds het eerste model begin februari in Korea besteld kon worden. In Nederland wordt het 55 inch model inmiddels door een aantal winkels aangeboden voor een prijs van 7.999 euro. Hoewel het momenteel nog niet vlot loopt voor LG verwacht het Koreaanse bedrijf dit jaar nog een aanzienlijk aantal OLED TV’s te verkopen. LG verwacht ook dat de prijzen van OLED TV’s binnen twee tot drie jaar op het niveau van high-end LED TV’s liggen.

4K Ultra HD

Niet alleen de verkopen OLED TV’s moeten de komende maanden groeien, LG verwacht ook veel van 4K Ultra HD. Sinds eind vorig jaar is de eerste 4K Ultra HD TV van LG, de 84LM960V, te koop in Nederland voor een prijs van 20.000 euro. Later dit jaar worden er ook kleinere modellen aan het assortiment toegevoegd.

Plasma

Overigens liet LG ook weten dat het bedrijf plasma TV’s zal blijven produceren zolang er vraag is vanuit de markt. Wel ziet het bedrijf plasma als budget optie voor consumenten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.