Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG verkoopt 55EA9809 oled tv met gebogen display voor ruim 10.000 euro

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2013, 12:10 CategorieOled tv's

Eerder deze maand maakte LG bekend dat de begin dit jaar gepresenteerde oled tv’s met gebogen display nog dit jaar te koop zouden zijn en vandaag laat de Koreaanse fabrikant weten dat de eerste bestellingen geplaatst kunnen worden. Voor een gebogen oled tv moet omgerekend ruim 10.000 euro betaald worden.

LG 55EA9809 oled tv

In januari van dit jaar presenteerde LG tijdens CES 2013 de eerste oled tv’s met een gebogen display dat moet zorgen voor een optimale kijkervaringen zonder in te leveren op de beeldkwaliteit. De Koreaanse fabrikant laat vandaag middels een persbericht weten dat de eerste modellen, welke gaan onder de naam 55EA9809, inmiddels besteld kunnen worden in thuisland Zuid-Korea. Voor een gebogen oled tv moet daar 15 miljoen Zuid-Koreaanse won betaald worden wat omgerekend op ruim 10.000 euro uitkomt.

De 55EA9809 oled tv beschikt over een formaat van iets minder dan 55 inch en maakt gebruik van de WRGB oled-technologie. Verder beschikt de oled tv over de nieuwe Color Refiner technologie die moet zorgen voor levendige en natuurlijke kleuren, 3D weergave middels de passieve 3D technologie, diverse streamingmogelijkheden, LG’s Smart tv platform en ingebouwd wifi. De tv heeft een gewicht van maar 17 kilogram en is maar 4.3 millimeter dik.

Wanneer de 55EA9809 oled tv in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend. LG heeft wel reeds de 55 inch 55EM970V oled tv in Nederland gelanceerd voor een prijs van iets minder dan 8.000 euro.

Bekijk een overzicht van de oled tv’s  die LG dit jaar lanceert.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.