Draadloos muziek streamen met de Teufel Raumfeld Connector ²

03 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-Raumfeld-Connector-2

Teufel Audio voegt vandaag een nieuw apparaat aan de Raumfeld audio streaming producten toe. De nieuwe Raumfeld Connector ² maakt elke muziek-installatie en elk home cinema systeem geschikt voor streaming van hoge kwaliteit muziek door het systeem met het thuisnetwerk te verbinden zodat muziek op een smartphone, externe harde schijf, USB-stick, computer of UpnS-server eenvoudig kan worden gestreamd.

Teufel Raumfeld Connector ²

De HighRes netwerkspeler verwerkt audio-data in de formaten WAV, MP3, OGG, AAC en FLAC, en biedt de mogelijkheid tienduizende internet radiostations te beluisteren. De Raumfeld Connector ² moet volgens Teufel een hoge geluidskwaliteit bieden met zeer lage ruis en hoge resolutie. De digitaal/analoog converter van CirrusLogic moet muziek met een resolutie tot 24 bit en een samplingrate van 192 kHz bij een signaal/ruisafstand van 128 dB weergeven. Een Armada processor moet zorgen voor de vlotte bediening, ook bij extreem grote muziekverzamelingen met tienduizenden nummers.

De WLAN, voorzien van de actuele 80211n-standaard, garandeert volgens de fabrikant een muziekoverdracht zonder vertraging of uitvallen. De WLAN antenne is bovendien discreet in de behuizing van de Connector ² verwerkt. Via de USB-aansluiting kan de Connector ² ook muziekverzamelingen van een externe harde schijf weergeven. De analoge Line-Out en de digitaal optische Toslink aansluitingen geven de muziek aan de aangesloten versterker door, terwijl de Line-In aansluiting analoge signalen van de muziek-installatie ontvangt, digitaliseert en naar andere Raumfeld apparaten kan streamen.

Reacties (0)