Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Amazon komt in de herfst met Kindle TV mediabox’

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2013, 14:21 CategorieMediaspelers

Amazon is volgens geruchten druk bezig met settopbox waarmee ze onder andere de concurrentie met de Apple TV aan willen gaan.  De producent die voornamelijk bekend is van de e-readers en tablets zou de Kindle TV in de herfst op de markt willen brengen.

Amazon Kindle TV

Met de Kindle TV moeten gebruikers toegang krijgen tot het groeide aanbod van online video’s van Amazon. Dit aanbod bestaat uit de Video on Demand winkel, waar veel nieuwere films en series in staan. Daarnaast krijgt de gebruiker ook toegang tot de Instant Video dienst, de videotheek van Amazon met ouder materiaal die gratis toegankelijk is voor leden van Amazon Prime.

Mocht Amazon daadwerkelijk met de Kindle TV komen dan gaat het bedrijf de concurrentie aan met Apple TV, Google TV en vergelijkbare apparaten en diensten. Ook de Playstation 3 en Xbox worden gezien als concurrentie.

Eigen content

Vergelijkbare apparaten maken al langer gebruik van de video content die Amazon aanbiedt maar met de Kindle TV zou Amazon eindelijk een eigen device in handen hebben waarmee ze hun eigen content direct in de huiskamers van hun klanten krijgt. Het is nog wel de vraag of de Kindle TV ook andere content gaat aanbieden. Andere devices van Amazon, zoals de Kindle Fire, kunnen met de apps van Netflix, Hulu en YouTube overweg. Hopelijk is de Kindle TV, mocht het apparaat gelanceerd worden, ook zo gastvrij voor andere streaming video diensten.

Bron: Businessweek

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.