Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo lanceert op cloud gebaseerde interactieve DVB-C TV-dienst

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2013, 13:44 CategorieDigitale tv

Ziggo heeft vandaag bekendgemaakt te komen met een interactieve kabeltelevisiedienst die volledig cloud gebaseerd is. Dit houdt in dat ook apparaten die niet beschikken over interactieve mogelijkheden toch gebruik maken van interactieve diensten, waaronder Video on Demand en TV Gemist, via de kabel.

Ziggo interactieve TV via de cloud

Ziggo klanten die gebruik wilden maken van interactieve TV diensten moesten tot nu toe beschikken over een speciale, relatief dure digitale ontvanger. Met de introductie van de nieuwe dienst volstaat een vrij eenvoudige en goedkope digitale ontvanger. Zo kunnen gebruikers van Humax (5100, 5200 en 5300) en Samsung (7140A) en (7140B) digitale ontvangers gebruik maken van de nieuwe interactieve dienst. Op termijn voegt Ziggo hier andere apparaten aan toe. Met de invoering van deze op de cloud gebaseerde oplossing vergroot Ziggo het potentieel aantal interactieve klanten in een keer met meer dan honderdduizend.

Aanvragen via internet, kijken via DVB-C HD

De  nieuwe Ziggodienst combineert het DVB-C High Definition kabel TV netwerk, met de mogelijkheden van het publieke internet. De interactie vindt plaats via het internet, het kijken gebeurt echter op de vertrouwde manier via het HD DVB-C (kabel) signaal. Daarmee is Ziggo voor de videokwaliteit niet afhankelijk van het IP-netwerk bij de klant thuis.

Bij deze nieuwe ontwikkeling heeft Ziggo de complexiteit en de grafische userinterface (GUI) van interactieve ontvangers in de cloud (online) gebouwd. De virtuele set-top box in de cloud beoordeelt elke actie van de gebruiker (het indrukken van toetsen op de afstandsbediening) en stuurt vervolgens de benodigde netwerkapparatuur aan om de gewenste actie uit te voeren (b.v. starten van een film of gemist programma). Ziggo heeft ook de grafische gebruikers interface (GUI) die nodig is om gebruik te maken van een interactieve dienst in zijn netwerk gezet. De GUI is gebaseerd op HTML5 en wordt via een “tijdelijk persoonlijk TV-kanaal” naar de gebruiker gestreamd over het DVB-C netwerk.

Geen software updates voor hardware

Door het cloudbased karakter van de dienst is het mogelijk om allerlei verschillende apparaten interactief te maken.  Bovendien is het hierdoor ook mogelijk om de GUI heel flexibel met zeer korte doorlooptijden aan te passen, zonder dat daar software updates op de randapparatuur voor nodig zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.