Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TP Vision introduceert Philips DesignLine PDL8908 Smart LED TV’s

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2013, 14:54 Categorie3D

TP Vision, de joint venture tussen Philips en TPV, introduceert de nieuwe Philips DesignLine serie (PDL8908 serie) Smart LED TV’s. De modellen in deze serie beschikken over een onconventioneel design dat volgens de fabrikant perfect past in de moderne huiskamer. De DesignLine TV’s komen in een 46 inch en een 55 inch formaat en zijn vanaf het tweede kwartaal te koop.

Philips DesignLine Smart LED TV’s

Het meest opvallende aan de DesignLine serie is natuurlijk het design, iets waar TP Vision naar eigen zeggen veel aandacht aan besteed heeft. Zo is de voorzijde van de TV voorzien van een naadloze vierkante glasplaat die onderaan transparant begint en naar boven toe steeds zwarter wordt. Het onderste deel wordt onzichtbaar zodra de tv wordt ingeschakeld. De nieuwe toestellen dragen daarnaast de DesignLine-kenmerken van lichtheid en transparantie: televisies zonder hals, zonder voet, zonder zichtbaar frame, slechts een glazen paneel dat tegen de muur staat.

Philips-DesignLine-2013

Verder zijn de DesignLine modellen uitgerust met driezijdige Ambilight XL-technologie wat ervoor moet zorgen dat het zwevende effect van het scherm versterkt wordt. Middels Ambilight wordt de muur achter de TV verlicht met kleuren die ook op het scherm verschijnen, wat moet zorgen voor een comfortabelere kijkervaring. Wat betreft overige functies beschikken de TV’s onder meer over een rachtige dual-coreprocessor met Perfect Pixel HD engine, een 1400 Hz Perfect Motion Rate, LED achtergrondverlichting, Micro Dimming en Local Contrast. Ook 3D weergave middels de actieve 3D Max techniek ontbreekt niet.

Beide modellen zijn uitgerust met diverse Smart TV functies die te gebruiken zijn met de dubbelzijdige afstandsbediening. Deze is voorzien van een aanwijsfunctionaliteit én een volledig toetsenbord. De televisies hebben WiFi aan boord en ondersteunen de Philips MyRemote app, Miracast en SimplyShare voor draadloze streaming van en naar notebooks, smartphones en tablets. De DesignLine TV’s zijn ook gereed voor een automatische upgrade naar MultiRoom. Met deze applicatie kan de televisie content streamen naar andere TV’s, overal in huis.

Prijs en beschikbaarheid

De DesignLine PDL8908 serie is vanaf het tweede kwartaal van 2013 verkrijgbaar met schermgroottes van 46 inch en 55 inch. De adviesprijs is vanaf 2.199 euro.

Meer informatie

Een overzicht van alle LCD TV series die Philips in 2013 op de markt brengt vind je in het Home cinema 2013 overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.