Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba lanceert drie nieuwe 4K Ultra HD TV’s in de M9 serie

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2013, 16:05 Categorie3D

Toshiba was vorig jaar één van de eerste fabrikanten die een 4K Ultra HD TV op de markt bracht en voegt dit jaar drie nieuwe modellen aan het assortiment toe. Toshiba introduceert vandaag namelijk de M9 serie Ultra HD (UHD) 3D Smart LED TV’s, met een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels, verkrijgbaar in drie formaten: 58 inch, 65 inch en 84 inch.

Toshiba M9 UHD serie

Na de lancering van de 55ZL2 Ultra HD TV met bril-vrij 3D in 2012, vertegenwoordigt de nieuwe M9 serie 4K Ultra HD TV’s de tweede generatie. Alle drie de modellen worden aangedreven door de krachtige CEVO 4K multi-processor van Toshiba en zijn uitgevoerd in Toshiba’s nieuwe tv design. Kenmerkend voor dit design zijn eenvoudige maar geraffineerde details als de subtiel afgeronde hoeken en de ronde, oplichtende standby-indicator.

Native Ultra HD content

Een opvallend punt dat Toshiba in het persbericht aanhaalt is de beschikbaarheid van native Ultra HD content. Die content is er namelijk nog niet of nauwelijks. Toch ziet Toshiba de toekomst rooskleurig in. De fabrikant geeft aan dat gameontwikkelaars momenteel onderzoeken of ze games in de hoge resolutie uit kunnen brengen, dat veel Hollywood films reeds in 4K opgenomen worden en de stap naar 4K Blu-ray klein is, en dat grote TV maatschappijen momenteel bekijken of 4K uitzendingen mogelijk zijn.

Lees meer over 4K Ultra HD.

CEVO 4K multi-processor

De TV’s uit de M9 serie kunnen ook uit de voeten met content die oorspronkelijk niet in 4K is opgenomen. Dankzij de  upconversie functionaliteit van de CEVO 4K multi-processor worden lagere resolutie beelden in zo’n geval automatisch weergegeven in een kwaliteit die de kwaliteit van Ultra HD zou moeten benaderen. Toshiba’s nieuwe beeldverwerkingstechnologie, AMR (Active Motion & Resolution), staat volgens de fabrikant garant voor levendige beelden en een vloeiende weergave van snelle bewegingen. Daarbij zijn alle modellen uit de M9 serie voorzien van 3D weergave met 2D naar 3D conversie. Het 58 inch model beschikt over actieve 3D weergave, terwijl de twee grotere modellen voorzien zijn van passief 3D.

Toshiba-cloud-tv

Toshiba Cloud TV

De modellen in de M9 serie zijn ook voorzien van Toshiba’s nieuwe Cloud TV (Smart TV) platform. Dit platform is ingericht om aan de persoonlijke wensen van gebruikers te voldoen door suggesties en tips te geven, en de sociale netwerken optimaal te integreren. Het platform is nagenoeg compleet aan de wensen van de gebruiker aan te passen. Daarbij ploegt de zoekfunctie favoriete uitzendingen, series, speelfilms, sportprogramma’s, etc. door die vermeld staan in de Electronic Program Guide (EPG), afkomstig zijn van Video-on-Demand-diensten of opgeslagen zijn op andere apparaten in het thuisnetwerk. Verder zijn de Cloud TV’s voorzien van een ingebouwde web browser, ingebouwd wifi, diverse verbindingsmogelijkheden, waaronder WiDi en MHL, en verschillende sociale TV diensten, van een familieagenda en personal messaging tot live tweets die dynamisch ververst worden zodra er van kanaal of programma gewisseld wordt.

Specificaties en features

 • Ultra HD 4K resolutie (3.840 bij 2.160 pixels)
 • 800Hz AMR
 • CEVO 4K processor
 • 3D weergave (actief of passief)
 • 2D naar 3D conversie
 • Toshiba Cloud TV
 • Ingebouwd wifi
 • Intel WiDi
 • HbbTV
 • USB opnamen
 • Web browser en Skype
 • 4x HDMI (1x MHL)
 • 2x USB
 • 1x SD kaartlezer
 • Audyssey Premium Television
 • Modellen:
  • 84 inch, 84M9363DG
  • 65 inch, 65M9363DG
  • 58 inch, 58M9363DG

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe Ultra HD TV’s uit de M9-serie zijn naar verwachting vanaf het derde kwartaal van 2013 leverbaar. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Toshiba 2013 home cinema overzicht

Voor een compleet overzicht van alle LCD/LED TV’s, Blu-ray spelers en home cinema systemen die Toshiba in 2013 lanceert kun je terecht in ons 2013 Home cinema overzicht.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.