Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba introduceert BDX5400KE, BDX4400KE en BDX3400SE Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2013, 16:45 Categorie3D

Toshiba heeft vandaag haar nagenoeg complete 2013 TV line-up gepresenteerd, met onder meer drie nieuwe 4K Ultra HD TV’s en vier LED Smart TV series. Daarnaast komt de fabrikant ook met vier nieuwe Blu-ray spelers die beschikken over onder meer Smart TV functies, streamingmogelijkheden en 3D weergave.

Toshiba Blu-ray spelers

De Toshiba BDX5400KE, BDX4400KE, BDX3400SE/KE en BDX2400KE Blu-ray spelers bieden de mogelijkheid content vanaf discs af te spelen maar zijn vooral ook ingericht voor het weergeven van online content, wanneer verbonden met het internet. De spelers hebben een stijlvol en compact ontwerp, gebaseerd op Toshiba’s nieuwe, uniforme productdesign. Ze worden geleverd in twee kleuren: luxueus zwart en gezandstraald zilver. De BDX4400KE en de BDX5400KE hebben een glanzend zwart front en een aluminium, zilverkleurige, geborstelde behuizing, inclusief een subtiel verlicht touch-controlpaneel.

Toegang tot online content

De nieuwe spelers zijn verkrijgbaar in een Wifi-ready uitvoering of in een uitvoering met ingebouwde Wifi. Als connected-mediahub bieden ze snelle toegang tot populaire streamingdiensten als YouTube Leanback, Video-on-Demand-services als Acetrax, en op de Cloud gebaseerde tools als Picasa voor het delen van fotoalbums. Verder hebben ze Toshiba’s nieuwe Blu-ray Smart TV portal aan boord voor toegang tot lokale netwerkfuncties en verschillende online-diensten.

BDX3400KE-Toshiba

3D en Miracast ondersteuning

De nieuwe Blu-ray spelers kunnen content vanaf CD’s, DVD’s en Blu-ray discs weergeven. Alle modellen voorzien in Full HD weergave via HDMI, terwijl SD video content automatisch wordt opgeschaald naar 1.080p. De geïntegreerde Dolby True HD en DTS-HD decoders zorgen voor de weergave van HD audiomateriaal. Twee van de nieuwe modellen – de BDX5400KE en de BDX4400KE – zijn geschikt voor de weergave van 3D Blu-ray content. De BDX5400KE en de BDX3400SE met ingebouwde Wifi ondersteunen de nieuwe universele standaard Miracast voor het draadloos delen van video- en andere multimediacontent tussen gecertificeerde Miracast apparaten.

  BDX2400KE BDX3400SE/KE BDX4400KE BDX5400KE
3D weergave Ja Ja
Wifi ingebouwd Ja Ja
Wifi-Ready Ja Ja
Smart Blu-ray Ja Ja Ja Ja
DLNA Ja Ja Ja Ja
Miracast Ja Ja
USB poort Ja Ja Ja Ja
HD audioformaten Ja Ja Ja Ja
Design Zwart Zilverkleurig Zwart/zilverkleurig aluminium Zwart/zilverkleurig aluminium
      Verlichte touchcontrols Verlichte touchcontrols

Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe Blu-ray Disc spelers van Toshiba zijn naar verwachting leverbaar in het tweede kwartaal van 2013. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Toshiba 2013 home cinema overzicht

Voor een compleet overzicht van alle LCD/LED TV’s, Blu-ray spelers en home cinema systemen die Toshiba in 2013 lanceert kun je terecht in ons 2013 Home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.