Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert zeven nieuwe Central AV home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2013, 12:40 CategorieHome cinema sets

Teufel Audio uit Berlijn introduceert zeven nieuwe ‘all-in-tune’-systemen, ook wel alles-in-één home cinema systemen genoemd. De nieuwe modellen worden aan de vorig jaar geïntroduceerde Central AV-categorie toegevoegd en volgen dezelfde lijn van het eind vorig jaar geïntroduceerde Central AV | Cubycon 2 home cinema systeem.

De ‘all-in-tune’ Central AV systemen worden door Teufel omschreven als complete home entertainment modules met het geluid van hoogwaardige optimaal op elkaar afgestemde losse componenten, en het gemak van een all-in-one surround systeem.

Teufel Central AV home cinema systemen

De in totaal acht systemen zijn opgebouwd uit de AV-voorversterker Decoderstation 7, en één van de luidsprekersets bestaande uit de luidsprekerzuilen LT 2, LT 3 of Columa 300 Mk2. Ook de eerder genoemde Central AV l Cubycon is een combinatie met de Decoderstation 7, in dit geval met de compacte Cubycon 2 boxen. Bij alle Central AV home cinema systemen is de eindversterker in de actieve subwoofer ingebouwd. De surround luidsprekersysteem en versterker-elektronica zijn op elkaar afgestemd en zijn dankzij het compacte formaat onopvallend in de woonkamer te plaatsen.

Alle componenten van een Central AV-systeem zijn door Teufel ontwikkeld en volgens de fabrikant qua akoestiek en functionaliteit optimaal op elkaar afgestemd. De Decoderstation 7 is 27 cm x 17 cm x 65 cm groot en is daarom makkelijk te plaatsen. Omdat de eindversterker in de vactieve subwoofers is gebouwd, is de vaak verguisde grote receiver niet nodig.

Decoderstation 7

De spil in het geheel is de Decoderstation 7. Dit apparaat beschikt onder meer over een FM/AM-radio met RDS-functie en HDMI poorten met 3D ondersteuning. De Decoderstation 7 heeft negen ingangen waaronder drie HDMI, drie analoog, twee coax en één optisch. Daarnaast is het ook mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten. Het 3D-geschikte apparaat bezit een decoder voor verschillende formaten zoals Dolby TrueHD / DTS HD-Master, DTS, Dolby Digital en Dolby Pro Logic.

Teufel-Central-AV-_-Cubycon-2-2

Beschikbaarheid

De nieuwe Central AV home cinema systemen van Teufel zijn per direct te koop via de website van Teufel Audio. De prijzen variëren van 1.099 euro tot 1.499 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.