Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert STR-DH540 en STR-DH740 instap AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2013, 12:12 Categorie3D

Sony heeft deze week twee nieuwe receivers aangekondigd die speciaal gericht zijn op consumenten die een beperkt budget hebben of voor de eerste keer beginnen aan de inrichting van een home cinema systeem. De STR-DH540 en STR-DH740 AV receivers beschikken over respectievelijk een 5.2-kanaals en een 7.2-kanaals configuratie.

Sony STR-DH540 en STR-DH740 receivers

De 7.2-kanaals STR-DH740 receiver kan gebruikt worden voor een 5.1-kanaals opstelling met surround back of front height kanalen. Ook kan de bi-amp feature ingezet worden voor de speakers aan de voorzijde. De STR-DH540 beschikt over een maximaal vermogen van 145 Watt per kanaal, terwijl de STR-DH740 een vermogen van 175 Watt per kanaal heeft. Beide receivers zijn uitgerust met ondersteuning voor HD audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De DTR-DH740 voegt daar Dolby ProLogic IIz aan toe. Om je speakersysteem snel in te stellen maken de receivers gebruik van Sony’s Digtial Cinema Auto Calibration.

Sony-STR-DH740

Ook beschikken beide receivers over vier HDMI 1.4a aansluitingen die uitgerust zijn met 3D ondersteuning, 4K pass-trough en Audio Return Channel ondersteuning. Aan de voorzijde bevindt zich een USB poort waarop een USB stick of een iOS apparaat aangesloten kan worden. Zoals gezegd zijn de twee receivers instapmodellen waardoor features voor videoverwerking minimaal zijn. Ook is het niet mogelijk videomateriaal op te schalen naar HD resolutie en moeten de modellen het zonder netwerk/internet features doen.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony STR-DH540 en STR-DH740 AV receivers moeten binnenkort in Nederland verschijnen voor een prijs van respectievelijk 299 en 349 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.