Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer voegt gapless playback en Apple Lossless toe aan netwerkspelers

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2013, 12:14 CategorieMediaspelers

Pioneer brengt deze week een firmware update uit voor de vorig jaar gelanceerde N-50 en N-30 netwerkspelers. De update omvat belangrijke verbeteringen op het vlak van gapless playback en een uitbreiding van de ondersteunde muziekbestanden.  Zo worden voortaan Apple Lossless en AIFF ondersteund. Daarnaast genieten de netwerk-spelers van een verbeterde versie van de Pioneer ControlApp voor iPod touch, iPhone en Android smartphones.

Nieuwe firmware Pioneer N-50 en N-30

“Veel van onze klanten zijn Apple gebruikers. Het toevoegen van zowel AIFF als Apple Lossless stond hoog op hun verlanglijstje. Door ondersteuning te bieden voor deze digitale bestandsformaten met hoge resolutie krijgen audioliefhebbers de flexibiliteit die ze zochten” zegt Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. “Het gebruik van de gratis ControlApp is prettiger omdat deze het volledige scherm benut om door de muziekbibliotheek te scrollen. Het weergeven van track-informatie tijdens het scrollen werd eveneens versneld.”

Het gebruik van HD-media neemt toe en de beschikbaarheid van lossless bestanden voor digitale muziek wordt groter. Deze bestandsformaten leveren een zuiverder en meer gedetailleerde geluidsweergave en zorgen voor een sterk verbeterde luisterervaring. Zowel Apple Lossless (ALAC) als het AIFF-formaat zijn populair in dit domein. Gapless playback is beschikbaar voor alle ondersteunde lossless formaten – WAV, FLAC, AIFF en ALAC. Dit verbetert de luisterervaring omdat de opeenvolgende muzieknummers afspelen zonder tussenpauzes.

Downloaden

De nieuwe firmware kan hier gedownload worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.