Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Philips komt in 2014 met 4K Ultra HD TV’

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2013, 13:09 CategorieLcd en led tv's

Tijdens CES 2013 presenteerden nagenoeg alle grote TV fabrikanten één of meerdere TV’s met de hoge 4K Ultra HD resolutie. Philips, inmiddels onderdeel van TP Vision, toonde echter alleen een bril-vrije 3D TV met 4K resolutie. Toch is de fabrikant bezig met de ontwikkeling van een 4K Ultra HD TV welke waarschijnlijk in 2014 op de markt verschijnt.

Philips kondigde vorige week haar nieuwe LCD/LED TV line-up voor 2013 aan maar binnen deze line-up zien we alleen Full HD modellen terug. Fabrikanten als LG, Sony en Samsung hebben dit jaar ook 4K Ultra HD modellen aan de line-up toegevoegd. Volgens Pocket-Lint kunnen we de eerste Ultra HD TV van Philips volgend jaar op de markt verwachten en wordt deze tijdens IFA 2013, welke in september plaatsvindt, gepresenteerd.

Prototype Philips Ultra HD TV

De website heeft het model, dat overigens nog een vroeg prototype is, reeds mogen bekijken maar mocht hier helaas geen foto’s van maken. De TV zou momenteel nog voorzien zijn van een 60 inch display maar het uiteindelijke model moet een groter display krijgen. Daarnaast was de behuizing nog niet af en waren ook de beeldtechnieken en upscaling nog niet geoptimaliseerd. De Ultra HD TV zou deel uitmaken van de high-end 9000 serie waar we later dit jaar meer van te zien zullen krijgen.

Ultra HD TV overzicht

Lees verder voor een overzicht van alle 4K Ultra HD TV’s die in 2013 op de Nederlandse markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.