Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic zet in op meer Nederlandse Smart TV apps

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2013, 20:18 CategorieSmart tv's

Op het gebied van Smart TV platformen en daarbij behorende beschikbare applicaties loopt Panasonic op dit moment nog ver achter op de concurrentie. Dit jaar moet daar volgens de Japanse fabrikant verandering in komen, met een nieuwe vormgeving in de vorm van My Home Screen en meer Nederlandse applicaties.

Het Panasonic Viera Connect platform dat we al een paar jaar voorbij zien komen is behoorlijk verouderd, werkte niet echt gebruiksvriendelijk en liet ook qua uiterlijk nog veel te wensen over. Het grootste probleem was echter het aanbod van applicaties, met name applicaties die interessant zijn voor de Nederlandse gebruiker. Op dit gebied zijn LG en Samsung nog steeds heer en meester.

My Home Screen en Nederlandse apps

Panasonic belooft echter dat hier in 2013 verandering in gaat komen, te beginnen met een nieuw uiterlijk van het Smart Viera platform. Het My Home Screen is hierin de grootste verandering. Dit is een startscherm waar elke gebruiker in huis zijn favoriete content en apps op één plaats kan verzamelen. Daarnaast belooft Panasonic een hoop interessante applicaties voor Nederlandse gebruikers en de video on demand dienst Pathé Thuis is de eerste stap in de goede richting. Smart TV’s van onder meer Philips en Samsung boden deze dienst al aan maar nu is het dus ook voor bezitters van een Panasonic Smart TV mogelijk films on demand te bekijken.

Smart TV Alliance

Dat is echter niet de enige ontwikkeling want tijdens CES 2013 heeft Panasonic laten weten zich aangesloten te hebben bij de Smart TV Alliance. Dit houdt in dat de Japanse fabrikant haar Smart TV platform ontwikkelt aan de hand van bepaalde standaarden en richtlijnen die ook door andere fabrikanten in de alliance gehanteerd worden. Dit maakt het uiteindelijk mogelijk om applicaties te ontwikkelen die op alle Smart TV platformen van de aangesloten fabrikanten werken. Onder meer LG, Philips en Toshiba zijn aangesloten bij de Smart TV Alliance.

Panasonic 2013 Smart TV’s

Meer informatie over de nieuwe Smart TV’s die Panasonic in 2013 lanceert vind je in het Panasonic 2013 LED TV overzicht en het Panasonic 2013 plasma TV overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. Rob
  05 april, 2013 om 18:24

  ik heb een Panasonic VT-55 smart tv en aangesloten op een pioneer vsx-527 receiver. nu is mijn vraag als ik het tv uitzet is het mogelijk dat het receiver ook door het functie van smart uitgaat.
  ik heb het tv met het receiver aangesloten maar als ik het tv uitzet dan blijf het receiver gewoon aan.

  en als het mogelijk is kunt u mij dan een uitleg geven hoe het moet aangesloten worden. of er een en ander verandert moet worden.

  mijn tv is aangesloten als volg van uit de tv op hdmi 1 naar het receiver hdmi 1 waar tv staat vermeld aan de achterkant en derest zoals vermeld in het handleiding.

  met vriendelijke groeten,

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.