Panasonic stopt mogelijk met productie plasma TV’s

18 maart 2013 1 Minuut 3 Reacties
Panasonic-VT60-2

In december van vorig jaar verschenen er al berichten dat Panasonic binnen niet al te lange tijd zou stoppen met de ontwikkeling van plasma TV's en ook deze weken duiken berichten op die dit bevestigen. Volgens de Japanse krant Nikkei zou de Japanse fabrikant in 2014 definitief stoppen met de productie van plasma TV's en de fabrieken sluiten. Panasonic zou inmiddels de ontwikkeling van plasma TV's al stilgelegd hebben.

Concurrentie van Samsung en LG

Panasonic heeft de laatste jaren te maken met hevige concurrentie uit onder meer Zuid-Korea. Vanuit dit land opereren Samsung en LG, twee fabrikanten die wel plasma TV’s produceren maar zich voornamelijk focussen op LCD/LED modellen. De laatste jaren zou ook de consument steeds vaker een LCD/LED TV verkiezen boven een plasma variant, met name door de slankere modellen en het lagere energieverbruik. Panasonic zelf geeft aan nog geen definitieve beslissing genomen te hebben en verschillende opties te overwegen. Uit eerdere berichtgeving bleek dat de Japanse fabrikant zich zou gaan richten op de ontwikkeling van OLED TV’s.

Beeldkwaliteit plasma, verkopen in de lift

Mocht Panasonic daadwerkelijk stoppen met de productie van plasma TV’s dan zal dit menig homecinema fan teleurstellen. Plasma wordt namelijk nog steeds geprezen voor de diepe zwartwaarden en natuurgetrouwe weergave van kleuren. Op dit gebied worden plasma TV’s over het algemeen nog steeds verkozen boven LCD/LED TV’s. Ook verscheen begin deze maand een onderzoek waaruit bleek dat de verkopen van plasma TV’s de afgelopen maanden weer in de lift zaten.

Panasonic 2013 plasma TV’s

Voor diegenen die wachten op nieuwe plasma modellen van Panasonic is er echter ook goed nieuws. De Japanse fabrikant heeft onlangs haar 2013 plasma TV line-up gepresenteerd en de eerste modellen zijn inmiddels te koop in Nederland.

Via: Whathifi

Reacties (3)