Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic stopt mogelijk met productie plasma TV’s

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2013, 13:21 CategoriePlasma tv's

In december van vorig jaar verschenen er al berichten dat Panasonic binnen niet al te lange tijd zou stoppen met de ontwikkeling van plasma TV’s en ook deze weken duiken berichten op die dit bevestigen. Volgens de Japanse krant Nikkei zou de Japanse fabrikant in 2014 definitief stoppen met de productie van plasma TV’s en de fabrieken sluiten. Panasonic zou inmiddels de ontwikkeling van plasma TV’s al stilgelegd hebben.

Concurrentie van Samsung en LG

Panasonic heeft de laatste jaren te maken met hevige concurrentie uit onder meer Zuid-Korea. Vanuit dit land opereren Samsung en LG, twee fabrikanten die wel plasma TV’s produceren maar zich voornamelijk focussen op LCD/LED modellen. De laatste jaren zou ook de consument steeds vaker een LCD/LED TV verkiezen boven een plasma variant, met name door de slankere modellen en het lagere energieverbruik. Panasonic zelf geeft aan nog geen definitieve beslissing genomen te hebben en verschillende opties te overwegen. Uit eerdere berichtgeving bleek dat de Japanse fabrikant zich zou gaan richten op de ontwikkeling van OLED TV’s.

Beeldkwaliteit plasma, verkopen in de lift

Mocht Panasonic daadwerkelijk stoppen met de productie van plasma TV’s dan zal dit menig homecinema fan teleurstellen. Plasma wordt namelijk nog steeds geprezen voor de diepe zwartwaarden en natuurgetrouwe weergave van kleuren. Op dit gebied worden plasma TV’s over het algemeen nog steeds verkozen boven LCD/LED TV’s. Ook verscheen begin deze maand een onderzoek waaruit bleek dat de verkopen van plasma TV’s de afgelopen maanden weer in de lift zaten.

Panasonic 2013 plasma TV’s

Voor diegenen die wachten op nieuwe plasma modellen van Panasonic is er echter ook goed nieuws. De Japanse fabrikant heeft onlangs haar 2013 plasma TV line-up gepresenteerd en de eerste modellen zijn inmiddels te koop in Nederland.

Via: Whathifi

 • Delen:

Reacties

 1. Erwin
  18 maart, 2013 om 19:53

  Hallo,

  Is het nog wel verstandig om nu een plasma te kopen. Ivm reparaties in de toekomst?

  Mvgr,
  Erwin

  • Martijn Chel
   18 maart, 2013 om 20:25

   Ja hoor, die ondersteuning zal niet zomaar verdwijnen.

 2. Rob
  20 maart, 2013 om 12:55

  Ondanks het tegenvallende Smart gedeelte blijft Panasonic toch de beste en mooiste plasma’s maken.
  Het zou zeer spijtig zijn als men dus in 2014 stopt.
  Tenzij Oled doorbreekt en de kwaliteit hetzelfde of nog beter is.
  gr, Rob

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.