Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Optoma lanceert HD25 projector met Full HD 3D weergave

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2013, 13:27 Categorie3D

Optoma introduceert deze maand een nieuwe projector die de ultieme home cinema ervaring moet verzorgen. De HD25 is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde HD23 projector en brengt onder meer Full HD 3D weergave, een nieuwe Dynamic Black contrast technologie en een helderheid van 2000 ANSI Lumens.

Optoma HD25

De HD25 beschikt over een nieuwe Dynamic Black contrast technologie waarmee de output van de lamp automatisch wordt aangepast aan elk frame van de content wat leidt tot een hoog contrast van 20.000:1. Daarnaast heeft Optoma ook de laatste 3D ontwikkelingen standaard opgenomen in de HD25, waardoor in Full HD1080p 3D beeld kan worden weergegeven wanneer de projector wordt aangesloten op een 3D bron zoals een 3D Blu-ray speler of PS3. En omdat de meeste nieuwe films zijn opgenomen met 24 frames per seconde is de HD25 ook uitgerust met een nieuwe processor waarmee dit volledig wordt ondersteund in 1080p.

Wat betreft de aansluitingen beschikt de HD25 over een volledig aanbod, inclusief 2x HDMI (v1.4a) en een VGA aansluiting. De projector is verder voorzien van een 10 Watt speaker die volgens de fabrikant audio in goede kwaliteit kan weergeven.

ZD301 3D bril

Om van alle nieuwe features gebruik te kunnen maken introduceert Optoma ook een nieuwe 3D bril. De ZD301 ondersteunt een grotere verscheidenheid van 3D refresh rates (96/100/120/144Hz). Verder is de nieuwe bril volledig oplaadbaar, dus het vervangen van de batterijtjes is niet meer nodig. Er wordt een USB kabel meegeleverd waarmee de bril kan worden opgeladen en de bril zelf is ook lichter in gewicht. Ook de ZF2100 RF brillen zijn compatible met de nieuwe HD25 projector.

Optoma WHD200

Om de nieuwe Full HD 1080p projector draadloos te gebruiken introduceert Optoma vandaag ook de nieuwe WHD200. Hiermee moet het eenvoudig zijn om draadloos video te streamen tussen een bron zoals een Blu-Ray speler en iedere 1080p Optoma projector met HDMI aansluiting. De WHD200 is volledig HDMI 1.4a 3D compatible en dus is het mogelijk om draadloos 1080p content te streamen inclusief 60Hz en tot 20 meter afstand in een willekeurige ruimte. De WHD200 bestaat uit een kleine transmitter en een receiver, die direct op een bestaande HDMI poort wordt aangesloten d.m.v. de meegeleverde HDMI kabels.

Prijs en beschikbaarheid  

De Optoma HD25 is inmiddels verkrijgbaar voor een adviesprijs van 899 euro. De ZD301 3D bril heeft een prijs van 79 euro meegekregen en de WHD200 kost 199 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.