Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert nieuwe Reference klasse NA-11S1 netwerkaudiospeler

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2013, 16:43 CategorieMediaspelers

High-end AV-fabrikant Marantz bestaat dit jaar 60 jaar en viert deze verjaardag onder meer met de lancering van de NA-11S1 netwerkaudiospeler en DAC (Digitale-Analoge Converter) in de Reference-klasse. De NA-11S1 tilt volgens de fabrikant muziekweergave naar een hoger niveau voor de kritische luisteraar van vandaag.

Marantz NA-11S1

De NA-11S1 netwerkaudiospeler beschikt over diverse moderne audiotechnieken, geavanceerde internetstreaming mogelijkheden en meerdere digitale aansluitopties. Dit alles in een pakket dat is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en volledige flexibiliteit. De NA-11S1 is uitgerust met Marantz-technologieën, waaronder het gebruik van meerdere HDAM-apparaten (Hyper Dynamic Amplifier Module) en biedt zowel aansluiting op een groot aantal draagbare apparaten als netwerk- en pc-aansluiting. Dit alles kan worden bediend met de bijgeleverde afstandsbediening of met de Marantz Remote App.

Door het gebruik van steeds vaker beschikbare downloads met hoge resolutie wil Marantz met de NA-11S1 ‘Studio Master’-kwaliteit creëren in de woonkamer. De speler moet een audiokwaliteit bieden door de ‘High Current Audiophile’ D/A-omvormer DSD1792 en een origineel DSP en digitaal filter PEC777 van Marantz. Dit is een geavanceerd algoritme, een techniek die voorheen alleen werd gebruikt in professionele opnamestudio’s, met de naam Marantz Musical Mastering. Deze filtertechniek staat volgens de fabrikant garant voor het behoud van een gedetailleerdere audiokwaliteit, een nog breder klankveld en een perfecte balans. De analoge audioschakeling beschikt over de Marantz HDAM-SA2 en HDAM. De ringkerntransformator garandeert vermogen op het juiste moment. Het met koper bekleed chassis is voorzien van een 5 mm dikke bovenplaat en moet trillingen en interferentie minimaliseren.

De Marantz NA-11S1 is ook voorzien van een Ethernetpoort. Hiermee is aansluiting op het thuisnetwerk mogelijk waardoor je toegang krijgt tot een groot aantal internetradiozenders en muziekstreamingservices zoals last.fm of Spotify. De NA-11S1 ondersteunt bovendien Apple AirPlay waarmee je iTunes-muziek zowel vanaf een Mac of pc als rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of iPod touch kunnen streamen. Dankzij de DLNA 1.5- compatibiliteit kun je ook je lokale bestandsbibliotheken zoals NAS-apparaten (Network Attached Storage) openen en diverse audiobestandstypen afspelen. Hierbij gaat het niet alleen om WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC, FLAC en ALAC, maar ook om FLAC HD 192/24-bestanden en WAV 192/24.

Marantz-NA-11S1-2

Aan de voorzijde en de achterzijde bevinden zich ook nog USB ingangen. Gebruikers kunnen via een digitale aansluiting onder meer een iPhone of iPod aansluiten en muziek beluisteren via het home cinema systeem. De USB-A-poort op het voorpaneel is open voor draagbare apparaten of USB-geheugen. De USB-B-poort werkt in asynchrone modus om een pc of Mac rechtstreeks aan te sluiten en ondersteunt niet alleen 192 kHz/24 bits maar ook de DSD 2.8 MHz en 5.6 MHz. Er zijn ook dubbele digitale ingangen waardoor de NA-11S1 in combinatie met andere digitale audiobronnen als een DAC kan worden gebruikt. De analoge uitgangsfase is voorzien van ongebalanceerde (RCA) en gebalanceerde (XLR) aansluitingen. De gebalanceerde uitgangen beschikken tevens over een optie voor faseomkering omwille van compatibiliteit met een XLR-voorversterker. Er is zelfs een hoogwaardige aparte hoofdtelefoonversterker met een eigen uitgangsfase die is uitgerust met HDAM-SA2-apparaten en een nauwkeurige variabele analoge volumeregeling.

Beschikbaarheid

De Marantz NA-11S1 netwerkaudiospeler is bij bevoegde Marantz-dealers vanaf april in zwart of champagne leverbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.