Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert 100 inch Cinematic ‘Hecto’ laser TV voor 8.999 dollar

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2013, 16:56 CategorieProjectors

Tijdens CES 2013 onthulde LG een high-end projector die een beeld van maximaal 100 inch kan weergeven. De LG Cinematic ‘Hecto’ laser TV is inmiddels in de VS gelanceerd voor een prijs van maar liefst 8.999 dollar en moet in april te koop zijn.

LG Cinematic ‘Hecto’ Laserprojector

De ‘Hecto’ projector kan een Full HD beeld in een formaat van 100 inch weergeven en moet de concurrentie aangaan met de groot formaat LCD en plasma TV’s die fabrikanten dit jaar lanceren. De projector beschikt onder meer over drie HDMI poorten, twee ingebouwde speakers met een vermogen van 10 Watt, Intel’s WiDi techniek en Wifi Direct voor het draadloos streamen van content, LG’s vernieuwde Smart TV platform en de nieuwe Magic Remote afstandsbediening.

De lastertechniek moet ervoor zorgen dat je op een afstand van 56 centimeter een 100 inch beeld kunt weergeven. Bij normale projectors die over een lamp beschikken moet deze afstand een stuk groter zijn. Volgens LG heeft de Cinematic ‘Hecto’ laserprojector een contrast van 1.000.000:1, een helderheid die zelfs in verlichte kamers zorgt voor een goede beeldkwaliteit, en energiezuinige laser-verlichting die minimaal 25.000 uur mee moet gaan.

Prijs en beschikbaarheid

De projector verschijnt volgende maand in de VS voor een prijs van 8.999 dollar. De Nederlandse prijs en beschikbaarheid is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.