Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert budget E-serie AV receivers in de VS

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2013, 14:13 CategorieReceivers

Denon heeft deze week in de VS een nieuwe serie AV receivers gelanceerd die speciaal gericht is op consumenten die voor de eerste keer een compleet home cinema systeem gaan inrichten of een beperkt budget hebben. De E-serie staat voor een ‘Easy, Exciting Entertainment Experience’ en bestaat uit de AVR-E200, AVR-E300 en AVR-E400. Alle drie de receivers beschikken over ondersteuning voor 3D materiaal en HD audioformaten.

Denon AVR-E400

Het topmodel in de serie is de Denon AVR-E400. Deze receiver is een 7.1-kanaals variant waarop 7 speakers aangesloten kunnen worden of 5-kanaals systeem met twee stereospeakers in een andere kamer. De receiver heeft een maximaal vermogen van 185 Watt per kanaal met discrete versterkers voor elk kanaal. Ook is de receiver uitgerust met zes HDMI uitgangen, één HDMI uitgang, SD naar HD conversie, HD naar 4K Ultra HD conversie, Audio Return Channel ondersteuning en standby passthrough van HDMI signalen. Kalibratie vindt plaats middels de Denon Setup Assistant en Audyssey MultEQ.

Voor het streamen van media beschikt de receiver over Apple AirPlay ondersteuning, DLNA ondersteuning, en toegang tot internet radiostations en online muziekdiensten als Spotify. Ook is er een USB poort aanwezig voor het aansluiten van een USB stick of mobiel apparaat en het weergeven van muziek of andere media. De receiver kan bediend worden met Denon’s Remote app die geïnstalleerd kan worden op iOS apparaten als de iPhone en iPad.

Denon-AVR-E300

Denon AVR-E300 en AVR-E200

Een stapje lager vinden we de AVR-E300. Deze receiver beschikt over veel van dezelfde features als de AVR-E400 maar moet het doen met vijf HDMI ingangen, een 5.1-kanaals configuratie en maximaal 175 Watt aan vermogen per kanaal. De AVR-E200 is ook een 5.1-kanaals model met vier HDMI ingangen en een maximaal vermogen van 165 Watt per kanaal. Daarbij moet dit model het doen zonder de netwerkmogelijkheden en de kalibratiefuncties.

Prijs en beschikbaarheid

In de VS wordt de AVR-E400 gelanceerd voor een prijs van 599 dollar, terwijl de AVR-E300 en AVR-E200 respectievelijk 399 dollar en 249 dollar kosten. Of de receivers ook naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.