Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert voor games geoptimaliseerde XL2720T monitor

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2013, 15:07 Categorie3D

BenQ lanceerde eerder de XL2420T gaming monitor en komt deze week met een grote broer voor dit model. De BenQ XL2720T monitor is het nieuwe vlaggenschip, beschikt over een 27 inch display en is volgens de fabrikant compleet geoptimaliseerd voor het spelen van games.

BenQ XL2720T monitor

De nieuwe BenQ XL2720T LED gaming monitor beschikt over een 27 inch display met een Full HD resolutie, een 16:9 beeldverhouding en een 120 Hz refresh rate. Andere highlights zijn de reactietijd van 1 ms (GtG), het dynamische contrastratio van 12.000.000:1, de helderheid van 300 cd/m2, 140 mm traploze verstelbaarheid in hoogte en twee HDMI poorten. Bovendien zijn in het frame 5 sensoren ingebouwd voor comfortabele OSD aansturing.

De Black eQualizer van BenQ ondersteunt donkere scènes, waardoor deze lichter worden en de details beter tot hun recht komen, zonder overbelichting van de andere delen. Met de S-schakelaar, een bedrade controller, kan snel worden geschakeld en genavigeerd tussen maximaal drie voorgedefinieerde instellingen. Dankzij de Smart Scaling functie, heeft de gebruiker de mogelijkheid om de beeldgrootte aan te passen.

De BenQ XL2720T biedt twee FPS-modi. De FPSI Mode configureert en optimaliseert de display voor Counter-Strike 1.6; voor Counter-Strike Source is er de FPS2-modus. Met de FPS-modi moet de XL2720T volgens de fabrikant altijd optimale helderheid, contrast, scherpte en kleurtoon bieden. De BenQ Game Mode Loader van de XL2720T is gebaseerd op de gaming presets van professionele gamers. Die zijn voor verschillende games beschikbaar, waaronder Battlefield 3, Call Of Duty 3, Diablo 3 en Dota2. De game-instellingen zijn in sommige gevallen van tevoren geïnstalleerd. Op de BenQ gaming site zullen in de toekomst nog meer nieuwe game downloads beschikbaar zijn.

De door de NVIDIA 3D Vision-ready certificatie zorgt in combinatie met een geschikte 3D bril voor een 3D gaming en entertainment ervaring. Dit wordt verder ondersteund door de NVIDIA 3D LightBoost-technologie, die de helderheid tweemaal versterkt.

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ XL2720T is vanaf maart in de winkel verkrijgbaar voor een adviesprijs van 549 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Jeroen
    30 september, 2016 om 13:11

    Ik ben van plan binnenkort een gaming monitor aan te schaffen voor een immersie in fps!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.