Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

85 inch Samsung S9 4K Ultra HD TV gaat 40.000 euro kosten

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2013, 16:58 CategorieLcd en led tv's

De verwachting is dat 2013 het jaar van de 4K Ultra HD TV gaat worden en dat er miljoenen over de toonbank zullen gaan maar als we naar de prijs van Samsung’s eerste model kijken lijkt die kans klein. De Koreaanse fabrikant heeft vandaag namelijk bekendgemaakt dan de 85 inch S9 4K Ultra HD TV in Nederland te koop zal zijn voor een prijs van maar liefst 40.000 euro.

Samsung S9 UHD TV

Samsung presenteerde begin januari tijdens CES 2013 drie nieuwe 4K Ultra HD TV’s met formaten van 85 inch tot 110 inch. Alleen het 85 inch model wordt in Nederland verwacht en moet vanaf mei in de schappen staan/hangen. Het unieke aan deze TV is niet zozeer de grootte (215 centimeter) maar de hoge resolutie. De 4K Ultra HD resolutie is namelijk viermaal hoger dan het Full HD dat we momenteel op de meeste TV’s kijken. Over de verdere specificaties van de TV is nog weinig bekend, behalve dat Samsung het model uitgerust met de Precision Black Pro techniekn voor nog diepere zwartwaarden.

De vraag is echter waar Samsung deze prijs vandaan haalt, tenzij het bedrijf eigenlijk niet genoeg productiecapaciteit heeft om er veel van te verkopen. LG introduceerde eind vorig jaar haar eerste Ultra HD TV in Nederland voor een prijs van 20.000 euro. De 84LM960V is met een formaat van 84 inch 1 inch kleiner dan het model van Samsung. Sony’s eerste 4K Ultra HD TV, de KD-84X9005, gaat 25.000 euro kosten en heeft ook een grootte van 84 inch.

Samsung 2013 LCD en plasma TV’s

Mocht je dat geld echt niet uit willen geven aan een nieuwe TV dan kun je ook ‘gewoon’ gaan voor de nieuwe Full HD modellen. Samsung heeft namelijk vandaag ook de prijzen van de 2013 plasma en LCD TV’s bekendgemaakt. Meer informatie over de LCD en plasma TV’s die Samsung in 2013 naar Nederland brengt vind je in het 2013 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.