Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo, UPC en KPN willen onderweg live TV kijken mogelijk maken

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 14:01 CategorieDigitale tv

Het is al een tijdje mogelijk om live TV te kijken via je smartphone of tablet maar hiervoor moet je nog steeds verbonden zijn met je thuisnetwerk. Buiten de deur naar TV programma’s kijken is dan ook nog niet mogelijk. Toch moet daar als het aan Ziggo, UPC en KPN ligt binnen niet al te lange tijd verandering in komen.

Live TV kijken buitenshuis

Tegenover Nu.nl laten de drie digitale TV providers weten dat het doel is om live TV kijken onderweg en buitenshuis mogelijk te maken. Van de drie providers is Ziggo het meest concreet en laat weten het mobiel TV kijken als concreet doel te hebben. Volgens Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, is het doel dat klanten waar ze ook zijn, op het moment dat hun uitkomt en op het apparaat van hun keuze TV kunnen kijken.

Om dit mogelijk te maken moeten er echter wel een paar obstakels overwonnen worden. De technische implementatie is een uitdaging maar volgens de kabelaars ligt de basis er al en daarnaast is de beveiliging van content een belangrijke kwestie. Een groter obstakel heeft te maken met de rechten van content. Deze liggen namelijk bij de zenders en makers van content en deze partijen zouden niet al te huiverig zijn om consumenten overal zomaar toegang te verlenen.

Wifi-hotspots Ziggo

Wanneer de kabelaars met de uitrol van mobiel TV kijken buitenshuis willen beginnen is nog niet duidelijk maar Ziggo is in Groningen al een proef gestart met wifi-hotspots. Klanten van het bedrijf stellen dan een deel van hun modem open voor andere klanten waardoor ook buitenshuis, binnen bereik van een hotspot, live TV gekeken kan worden. Als deze proef succesvol is overweegt Ziggo de dienst landelijk uit te rollen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.