Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel Concept G 850 THX: 5.1 systeem voor PC’s met THX certificaat

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2013, 14:58 CategorieLuidsprekers

Eerder lanceerde Teufel het Concept D 500 THX 2.1 surround systeem voor PC’s en daar wordt nu een compleet 5.1 surround systeem voor PC’s aan toegevoegd. De nieuwe Concept G 850 THX is volgens de fabrikant ideaal voor games, muziek en films en beschikt over een THX certificaat voor een optimale weergave van audio.

Teufel Concept G 850 THX

De Concept G 850 bestaat uit vijf identieke luidsprekerzuilen die een gelijkmatig verdeelde surround sound moeten garanderen. De tweeters in de gesloten 2-kanaals satellieten maken een gedetailleerde weergave mogelijk en voorkomen volgens Teufel “sissen”; iets wat bij PC speakers vaak voorkomt. Bovendien zijn de tweeters van een speciale Waveguide voorzien, welke een bredere afstraling boven de 2.500 Hertz produceert. Daardoor garandeert de set, ook bij korte afstand met de luidsprekers zoals bij gebruik op het bureau, een optimaal geluid met een relatief breed bereik.

Teufel-Concept-G-850-THX-2

De 19 mm tweeter en de 100mm mid-range chassis van de satellieten dekken een frequentiebereik van 125Hz tot 22.000Hz af en produceren een volume op THX referentielevel van 105dB. Onder de 135Hz neemt de actieve subwoofer het over, die het systeem een totaal vermogen van 360 Watt ter beschikking stelt. De twee aluminium woofers van de subwoofer hebben een doorsnede van 165mm, en breiden de basweergave van het systeem uit tot een grensfrequentie van 35Hz. Een schakelaar past de basweergave van de satellieten aan de opstelling aan. Zo worden onaangenaam hoge tonen bij een opstelling van de boxen dicht op de muur voorkomen. Het systeem kan daardoor dus zowel direct op het bureau worden geplaatst, maar ook aan de muur worden bevestigd. Spikes die worden meegeleverd ontkoppelen de subwoofer van de vloer om vibraties te elimineren.

THX certificaat

De Concept G 850 beschikt ook over een THX certificaat. Om dit certificaat te verkrijgen moest de set volgens de fabrikant 700 tests doorstaan om storingsvrij dynamisch geluid, bij een indrukwekkend volume, en een luisterafstand van minder dan 1 meter te kunnen bewijzen.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Concept G 850 THX is per direct voor 599,99 euro verkrijgbaar via de website van Teufel Audio.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.