Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony kondigt PlayStation 4 gameconsole aan

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2013, 13:35 CategorieGaming

Sony heeft afgelopen nacht tijdens een persconferentie de langverwachte PlayStation 4 aangekondigd. Helaas bleef het bij een aankondiging want Sony heeft de console zelf niet laten zien. Wel heeft de Japanse fabrikant veel van de features reeds onthuld en de nieuwe PlayStation 4 controller getoond.

Sony PlayStation 4

De nieuwe PlayStation 4 is ontwikkeld om als entertainment hub in huis te dienen. Alle met internet verbonden apparaten in huis kunnen daardoor met de console gekoppeld worden om media weer te geven. Daarnaast heeft Sony de specificaties van de PS4 flink verbeterd ten opzichte van de derde generatie. Zo beschikt de console over een 8-core x86 processor, een Radeon grafische processor met 18 cores, 8GB aan GDDR5 werkgeheugen, wifi, USB 3.0, Bluetooth 2.1, HDMI, een optische audio aansluiting en een Blu-ray speler. De PS4 kan films en foto’s in 4K Ultra HD resolutie weergeven maar games voor de PS4 worden niet in Ultra HD ondersteund.

Hoe de console eruit gaat zien is nog niet bekend maar Sony heeft wel de nieuwe DualShock 4 controller getoond. Nieuw aan deze controller is de ingebouwde PlayStation Move functie,een LED indicator en een touchpad. Via een sensor kan de positie van elke speler bepaald worden en elke controller geeft via de LED indicator een eigen kleur weer zodat elke speler eenvoudig zijn eigen controller kan vinden. De controller beschikt ook over een share-knop waarmee eenvoudig tijdens het spelen van een game een video van de gameplay gedeeld kan worden.

Sony-PS4-controller-2

Wat betreft de software heeft Sony ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo is het mogelijk games al op te starten en te spelen voordat de download compleet is en worden games automatisch opgeslagen tijdens het spelen. Daarnaast heeft Sony het PlayStation Network verbeterd en wordt er binnen dit netwerk een sociaal netwerk opgezet voor spelers. In de toekomst wil Sony het mogelijk maken suggesties voor games te geven op basis van gespeelde games en interesses. Sony heeft ook een tweede scherm app voor tablets en smartphones ontwikkeld waarmee ook informatie te bekijken is wanneer de PlayStation niet aan staat.

Het streamen van games is een belangrijk onderdeel van de PlayStation 4 en Sony heeft hiervoor onlangs het bedrijf Gaikai overgenomen. Spelers moeten snel een game kunnen spelen door deze naar de console te laten streamen, ook wat betreft multi-payer games. Demo’s van games zijn via streaming te spelen en kunnen wanneer ze bevallen aangeschaft worden. Een nadeel is dat de PlayStation 3 games niet compatibel zijn met de nieuwe console. Wel wil Sony deze games op termijn via streaming beschikbaar stellen op de PlayStation 4.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony PlayStation 4 wordt rond de feestdagen in de winkels verwacht. Voor die tijd zal Sony de prijzen en volledige specificaties nog bekendmaken.  • Delen:

Reacties

  1. peter
    21 februari, 2013 om 14:39

    Mooi,hoef ik niet meer verder te sparen voor een hi-end cd en blu-ray speler. Ps sony heeft nog nooit launch datum gehaald met een playstation dus hou ik deze ook met een korrel zout.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.