Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert BD-F8500 en BD-F8900 Blu-ray HDD recorders

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2013, 17:41 Categorie3D

Samsung heeft vorige maand haar topmodel Blu-ray speler voor 2013 gepresenteerd in de vorm van de BD-F7500, maar de Koreaanse fabrikant komt dit jaar ook met twee Blu-ray spelers met ingebouwde harddisk recorder. De BD-F8900 heeft een opslaggeheugen van 1TB, terwijl de BD-F8500 het moet doen met de helft.

Samsung HDD recorders

Het design van de nieuwe Blu-ray HDD recorders komt niet overeen met dat van de Blu-ray spelers. Samsung heeft ervoor gekozen de recorders te voorzien van een glanzend zwarte afwerking met één afgeronde hoek. In deze hoek zijn ook de aanrakingsgevoelige knoppen te vinden waarmee het apparaat bediend kan worden. Beide spelers zijn verder uitgerust met dual-tuners, ondersteuning voor (3D) Blu-ray discs en DVD’s, en de mogelijkheid om HD content op te nemen.

Samsung-BD-F8900-2

Ook heeft Samsung beide apparaten uitgerust met het nieuwe Smart TV platform waarmee ook de nieuwe TV’s van het bedrijf uitgerust zijn. Het Smart TV platform wordt aangestuurd door een dual-core processor en het is mogelijk om content vanaf een smartphone of tablet weer te geven via de recorder. Zowel de BD-F8900 als de BD-F8500 beschikt over een ingebouwde wifi-module en een ingebouwde web browser.

Prijs en beschikbaarheid

De BD-F8900 is het meest uitgebreide model met een opslaggeheugen van 1TB. De BD-F8500 beschikt over 500GB aan intern opslaggeheugen. De Blu-ray HDD recorders moeten in april op de markt verschijnen. Over de adviesprijzen is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.