Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung gaat voor high-end Smart TV’s met hoge winstmarge

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2013, 15:25 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft de afgelopen jaren heel wat LCD en plasma TV’s op de markt gebracht en staat er om bekend voor elke prijs wel een interessant model te hebben. Toch zal de Koreaanse fabrikant zich in de toekomst voornamelijk gaan richten op high-end modellen met een hoge winstmarge.

Samsung laat deze week weten dat het de strategie gaat aanpassen. Samsung is momenteel de grootste televisiefabrikant ter wereld, en wil dat ook graag zo houden, maar moet naar eigen zeggen de focus gaan leggen op duurdere en modellen. Hierbij moeten we denken aan LCD en plasma TV’s met het Smart Hub platform, spraakbediening, bediening middels bewegingen, en ook Ultra HD en OLED TV’s. Samsung wil met deze stap de marktpositie verstevigen en meer winst behalen met de verkoop van TV’s.

In een verklaring heeft Samsung zelf het volgende aan;

Samsung zal het aanbod extra grote premium-tv’s versterken en daarbij focussen op ultra-HD-tv’s en smart-tv’s. Bovendien staat er een ”agressieve” wereldwijde marketingstrategie in de planning.

2013 Samsung TV’s

Tijdens CES 2013 heeft Samsung weer een hoop nieuwe TV’s gelanceerd waarvan het merendeel binnenkort ook in Nederland te koop zal zijn. Zo introduceerde de fabrikant verschillende Ultra HD TV’s, nieuwe high-end LCD TV’s en high-end plasma TV’s. Een overzicht van alle home cinema producten die Samsung dit jaar introduceert vind je in het Home cinema 2013 overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.