Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic voorziet ZT60, VT60, WT60 en DT60 TV’s van twee HD tuners

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2013, 19:01 CategorieLcd en led tv's

Panasonic heeft deze week haar Europese plasma en LCD/LED TV line-up voor 2013 bekendgemaakt en heeft daarbij ook wat interessante details gegeven die we vorige maand tijdens CES 2013 nog niet voorbij zagen komen. Zo heeft de Japanse fabrikant laten weten dat de Europese high-end modellen uitgerust zijn met twee HD tuners.

De nieuwe high-end ZT60 en VT60 plasma TV modellen en de nieuwe high-end WT60 en DT60 LCD/LED TV modellen zijn voorzien van de zogenaamde twin tuners. De twee tuners maken het mogelijk om een TV programma op te nemen op een aangesloten USB harddisk en tegelijkertijd te kijken naar een ander TV kanaal. Ook kun je twee programma’s tegelijkertijd opnemen wanneer je geen TV kijkt. Hiervoor heb je dus niet per se een externe digitale TV decoder meer nodig.

Maar, dat is niet alles want doordat er twee tuners in de TV zitten is het ook mogelijk om op de TV naar het ene kanaal te kijken en het andere kanaal te streamen naar een smartphone of tablet. Daarnaast is het mogelijk twee kanalen tegelijkertijd op TV weer te geven in een zogenaamde multi window modus. Links verschijnt dan kanaal A terwijl rechts kanaal B te zien is. De laatste functie die door de twin tuners mogelijk gemaakt wordt is het snel bekijken van kleine previews van andere kanalen terwijl je één kanaal blijft kijken.

Panasonic 2013 LCD en plasma TV series

Meer informatie over de 2013 TV’s van Panasonic vind je in het Panasonic 2013 plasma TV overzicht en het Panasonic 2013 LCD TV overzicht.

Selectie laagste prijzen • Delen:

Reacties

 1. Rob
  12 februari, 2013 om 8:49

  Hm, Panasonic kan beter eerst eens zijn Smart tv fucties updaten zoals LG Samsung enz.
  Gewoon treurig, apps’zoals Nu.nl zijn niet eens beschikbaar en een mail aan de klantenservice van Pana heeft als gevolg een antwoord van. “we zijn afhankelijk van het hoofdkantoor, wat een slap verhaal.
  Nou geen Pana hier meer

 2. mh1956
  11 april, 2013 om 17:57

  Die Smart TV-functies kunnen me werkelijk gestolen worden. Wie gaat er nu internetten op zijn TV? Met je smartphone of tablet gaat dat stukken sneller en eenvoudiger.
  Ik dacht echter dat de Panasonics een ingebouwde harddisk of kaart hadden waarop je kon opnemen? Ik vind het nogal knullig als je dan een extra harddisk via USB moet aansluiten. Dan kun je opnemen en afspelen in HD-kwaliteit wel vergeten. Daar is die verbinding veel te traag voor.
  In dat geval kan ik beter mijn Humax HD-recorder aangesloten laten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.