Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic presenteert 2013 Smart TV platform met My Home Screen

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2013, 17:48 CategorieLcd en led tv's

We hebben het tijdens CES 2013 al kort voorbij zien komen maar Panasonic heeft vandaag haart Smart TV platform voor 2013, genaamd Smart Viera, officieel gepresenteerd. Een van de belangrijkste vernieuwingen is de komst van het My Home Screen dashboard waar iedere gebruiker zijn eigen startscherm aan kan maken. Daarnaast komt Panasonic met stembediening en Swipe and Share 2.0.

Smart Viera – My Home Screen

Het nieuwe Smart Viera LCD en plasma assortiment van Panasonic is voorzien van een groot aantal nieuwe functies om de meest intuïtieve Smart TV te bieden. Om alle content overzichtelijk en snel toegankelijk te maken wordt My Home Screen geïntroduceerd. Dit is een innovatieve personalisatiefunctie waardoor elke gebruiker in huis zijn favoriete content en apps op één plaats kan verzamelen. Kortom, een centrale hub waar men tot elf favoriete apps, widgets en diensten kan laten tonen.

Het systeem biedt drie vooraf ingestelde formaten van layout voor het scherm – TV beginscherm, levensstijlscherm, informatiescherm – met nadruk op content en apps die relevant zijn voor het thema. De gebruiker kan ook zelf een aangepaste layout aanmaken die al zijn favoriete apps en widgets bevat. Om de ervaring nog intuïtiever te maken heeft Panasonic gezichtsherkenning toegevoegd voor de TV’s die over een ingebouwde camera beschikken. Hierdoor kan elke gebruiker automatisch herkend worden en wordt het beginscherm van de betreffende gebruiker getoond.

Smart Viera – Stembediening

Om de ervaring van internetten op TV nog gemakkelijker te maken, heeft Panasonic twee nieuwe functies aan toegevoegd: steminteractie en stembediening. Steminteractie is compatibel met maximaal 10 Europese talen, stembediening ondersteunt 18 Europese talen. Steminteractie en stembediening bieden de mogelijkheid om content te doorzoeken, evenals het invoeren van zoektermen, van URLs of berichten op sociale netwerken door de woorden in te spreken in de Smart Viera Touch Pad Controller of compatibele smartphone of tablet. Ook kun je zogenaamde shortcut termen gebruiken als  “web”, “foto”, “nieuws” en “map” om snel toegang te krijgen tot bepaalde content. Je kunt ook instructies inspreken op de TV, zoals “kanaal verder”, “kanaal terug” en “dempen”.

Panasonic-Touch-Pad-2013

De steminteractie functie is de gebruiken via de Viera Remote app 2.0 op compatibele Android of iOS-apparaten, of door in de nieuwe Touch Pad controller in te spreken die bij de high0end Smart TV’s wordt geleverd. De touch pad op deze tweede afstandsbediening zorgt ook voor een intuïtievere navigatie van het gebruikersmenu van de TV en het bekijken van websites.

Viera Remote App 2.0 met Swipe and Share 2.0

Omdat het tweede scherm steeds belangrijker wordt, biedt de verbeterde VIERA Remote App 2.0 van Panasonic – die beschikbaar zal zijn voor iOS- en Android-apparaten – verschillende nieuwe mogelijkheden. Door met een vingertop achter- of voorwaarts te vegen op een mobiel apparaat wordt het mogelijk content te delen van of naar de LCD of plasma TV. Met twee vingertoppen kun je content zoals video’s of foto’s opslaan. De nieuwe VIERA Remote App 2.0 verandert ook je tablet of smartphone in een handig tweede display. Hierdoor kun je acties uitvoeren, zoals het beeld van de TV afstellen of content opzoeken zonder dat er menu’s op het hoofdbeeld van de TV verschijnen.

Met de VIERA Remote 2.0 app is het ook mogelijk om een tablet of een smartphone als controller voor de TV te gebruiken en Viera Connect apps te openen. Zo is het mogelijk te navigeren binnen de web browser of games te spelen waarbij de smartphone of tablet als controller gebruikt wordt. Daarnaast kan je mobiele apparaat als secundair display ingezet worden waarmee je instellingen van de TV kunt aanpassen of menu’s kunt oproepen zonder dat ze op TV verschijnen.

Live TV kijken op je tablet

De VIERA Remote App heeft echter nog een extra functie die voor velen interessant kan zijn. Zo is het mogelijk om live TV te kijken op je tablet of smartphone. Wanneer je Viera TV beschikt over twee tuners is het zelfs mogelijk om op je tablet naar zender A te kijken terwijl je op de TV naar zender B kijkt. Ook programma’s die opgenomen zijn op een aangesloten USB harddisk kunnen middels een tablet teruggekeken worden.

Meer informatie

Bekijk de Panasonic 2013 LCD/LED TV line-up
Bekijk de Panasonic 2013 plasma TV line-up
Bekijk alle home cinema producten die Panasonic in 2013 introduceert

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.