Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert nieuwe NE-serie draadloze luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2013, 15:01 CategorieHome cinema sets

Panasonic heeft reeds nieuwe modellen draadloze hifisystemen gelanceerd maar komt ook met een gloednieuwe serie draadloze speakers. De draadloze speakers in de innovatieve NE (Network Era) serie, waaronder de SC-NE5, SC-NE3 en SC-NE1, zijn allemaal uitgerust met Bluetooth-technologie voor draadloze connectiviteit.

Panasonic NE-serie draadloze luidsprekers

Naast Bluetooth streaming beschikken de SC-NE5 en SC-NE3, de topmodellen uit de NE serie, over extra streamingtechnologieën in de vorm van AirPlay en DLNA. Ook beschikken de modellen in deze serie over een gebogen Aero Stream-poort dat ervoor zorgt dat de poorten minder geluid produceren, waardoor het geluid dat uit de luidsprekers komt helderder en krachtiger is. Afhankelijk van het model, kan muziek gestreamd worden of er nu wel of geen apparaat is aangesloten op het dock.

De SC-NE5 en de SC-NE3 kunnen beide worden gesynct via DLNA, AirPlay of Bluetooth voor andere Apple of Android apparaten. Daarnaast beschikt de SC-NE5 ook over een lightning pin-aansluiting, voor het aansluiten van een iPhone 5 of iPod touch (5e generatie), en een USB-poort. De SC-NE5, SC-NE3 en SC-NE1 zijn alle drie voorzien van een Nanosized Bamboo Cone-luidspreker, Pure Direct Sound, Direct-Vocal Sound en een tweeweg luidsprekersysteem.

Panasonic-SC-NE3

De rigide lichtgewicht Nanosized Bamboo Cone-luidspreker met hoge akoestische snelheid wordt toegepast om geluiden te produceren met een hoge geluidsdruk en helderheid. Het systeem is ook voorzien van een Long Stroke Woofer van drie inch die gebruikmaakt van trillingen met een grote trillingswijdte voor diepe bastonen. De luidspreker produceert de hoge tonen door middel van de ingebouwde één inch grote tweeter.

Panasonic muziek streaming app

Een andere vernieuwing is de nieuwe muziek stream app van Panasonic, die verkrijgbaar is voor alle modellen die beschikken over streamingtechnologie. Met deze app kunnen gebruikers met één druk op de knop draadloos muziek streamen vanaf een smartphone of tablet. De app is verkrijgbaar is via de Apple Store of Google Play en biedt gebruikers de mogelijkheid om te kiezen op welk apparaat zij muziek willen afspelen, zonder dat er een fysieke verbinding met het apparaat tot stand hoeft te worden gebracht.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe draadloze luidsprekers moeten vanaf maart in de winkels liggen. De adviesprijzen zijn nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.