Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert nieuwe draadloze hifisystemen (SC-PMX9 en SC-PMX7)

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2013, 13:53 CategorieHome cinema sets

Panasonic kondigt deze week niet alleen nieuwe soundbar systemen voor de echte home cinema fans aan, de Japanse fabrikant komt ook met nieuwe draadloze hifisystemen die gericht zijn op de echte muziekliefhebber. Panasonic maakt bekend dat de PMX serie wordt uitgebreid met twee nieuw modellen, de SC-PMX9 en de SC-PMX7.

Muziek streaming

De nieuwe SC-PMX9 en de SC-PMX7 modellen beschikken over drieweg luidsprekers, een super tweeter en volledig digitale versterker. De PMX9 is compatibel met een aantal draadloze streamingtechnologieën waardoor je apparaten gemakkelijk kunt koppelen via Bluetooth, AirPlay of DLNA. Gebruikers van de PMX7 kunnen gebruikmaken van een Bluetooth-verbinding. Daarnaast is het mogelijk een CD af te spelen, radio te luisteren, een iPhone of iPod te koppelen middels het ingebouwde dock of een mediaspeler via USB aan te sluiten.

Panasonic heeft voor flexibiliteit in het streamen van muziek de eigen muziek stream app ontwikkeld. Door de app eenvoudigweg te installeren op een smartphone kan er aanzienlijk meer muziek worden afgespeeld. Muziek die is opgeslagen op een NAS (Network Attached Storage) of pc op een thuisnetwerk wordt weergegeven op het scherm van de smartphone.

Audio features

De volledig digitale versterker moet de hoeveelheid ruis in het audiosignaal drastisch verminderen doordat de muziekdata direct digitaal worden verwerkt, zonder analoge conversie, tot op het moment waarop de data naar de luidsprekers worden verstuurd. Om maximaal te profiteren van de volledig digitale versterker, zijn de SC-PMX9 en de SC-PMX7 voorzien van een groot aantal geavanceerde audioweergavetechnologieën.  De LincsD-Amp minimaliseert de jitter tijdens de verwerking van het digitale signaal om een geluid te produceren dat zoveel mogelijk overeenkomt met de bron. Met Digital Music Connection is het verder mogelijk om muziek rechtstreeks vanaf een iPhone 5 of iPod touch (5e generatie) af te spelen op de SC-PMX9 en de SC-PMX7, zonder conversie van digitaal naar analoog. Hierdoor blijft de kwaliteit van het akoestische signaal gelijk tijdens de overdracht van de data. De PMX9 kan ook FLAC-bestanden afspelen.

Panasonic-SC-PMX7

Er is tevens extra aandacht besteed aan het drieweg Bass-Reflex-luidsprekersysteem, met zijn platte voorste luidspreker (alleen de SC-PMX9), super tweeter (alleen de SC-PMX9), soft dome tweeter en woofer. Audiosignalen, van lage tot hoge tonen, worden door de luidsprekers gesplitst in frequentiebereiken, wat moet reulteren in muziek met de rijke, gevoelige nuances van de oorspronkelijke klanken en een helder geluid zonder vervorming. Het diafragma van de soft dome tweeter is stugger geworden om de kwaliteit van de hoge tonen te verbeteren. De luidsprekers zijn voorzien van schroefaansluitingen om de geluidskwaliteit verder te verhogen. Deze aansluitingen zorgen voor een betere kabelverbinding en stabielere signaaloverdracht.

Panasonic SC-PMX9

 • Drieweg Bass-reflex-luidsprekersysteem
 • Hoogwaardige Super Tweeter
 • LincsD-Amp
 • Draadloos muziek streamen
  • DLNA, Airplay, Bluetooth draadloze technologie
 • Werkt met iPhone5 en iPod touch (5e generatie)

Panasonic SC-PMX7

 • Drieweg Bass-reflex-luidsprekersysteem
 • LincsD-Amp
 • Draadloos muziek streamen
  • Bluetooth draadloze technologie
 • Werkt met iPhone5 en iPod touch (5e generatie)

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe hifisystemen van Panasonic moeten vanaf maart in Nederland verschijnen. Over de adviesprijzen is nog niks bekend.

Meer home cinema producten van Panasonic

Panasonic lanceert in 2013 ook nieuwe LCD en plasma TV series, Blu-ray spelers, media spelers en een nieuw Smart TV platform. Alle informatie over de 2013 home cinema producten van Panasonic vind je in het 2013 home cinema overzicht.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.