Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic komt in 2015 pas met eerste OLED TV’

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 16:45 CategorieOled tv's

Samsung en LG hebben als doelstelling dit jaar nog OLED TV’s op de markt te brengen maar wanneer de andere fabrikanten met hun eerste OLED TV’s komen is vooralsnog onduidelijk. Panasonic en Sony toonden tijdens CES 2013 hun eerste prototypen en dat waren niet zomaar OLED TV’s. Beide modellen waren namelijk uitgerust met de hoge 4K Ultra HD resolutie.

Panasonic en Sony OLED TV’s

Panasonic en Sony hebben vorig jaar aangekondigd te gaan samenwerken op het gebied van OLED en het was dan ook geen verrassing dat beide fabrikanten een soortgelijke TV presenteerden tijdens CES 2013. De vraag is alleen wanneer de eerste vruchten van deze samenwerking op de markt kunnen verwachten. Vorig jaar verscheen het bericht dat we de eerste OLED TV’s van beide fabrikanten begin 2014 kunnen verwachten maar nieuwe geruchten geven nu aan dat een lancering in 2015 waarschijnlijker is.

Bronnen bij het Japanse Panasonic laten weten dat de ontwikkeling van de eerste OLED TV langer duurt dan men gehoopt en verwacht had. De reden voor de vertraging is de zogenaamde inkjet printing methode waarbij de OLED pixels op het paneel geprint worden. Het eerste model dat gericht is op consumenten wordt dan ook pas in 2015 verwacht. Of het gaat om een OLED TV met de ‘standaard’ Full HD resolutie of een model met de 4K Ultra HD resolutie zoals de fabrikant tijdens CES 2013 toonde is niet duidelijk.

Via: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.