Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe filmlaag moet kijkhoeken LCD TV’s vergroten

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2013, 15:10 CategorieLcd en led tv's

Een van de nadelen van LCD TV’s ten opzichte van plasma TV’s is dat de kijkhoeken nogal eens te wensen overlaten. Hoe verder je uit het midden van de TV gaat zitten, des te minder wordt het contrast en donkerder het beeld. Daar moet echter binnenkort verandering in komen door de ontwikkeling van een speciale filmlaag.

LCD TV’s en kijkhoeken

De meeste LCD TV’s bieden vanuit het midden voor de TV de beste beeldkwaliteit met de beste kleurweergave, het hoogste contrast en de hoogste helderheid. Echter kijk je wanneer je met meerdere mensen voor de TV zit niet altijd vanuit het midden. De low-cost filmlaag, ontwikkeld door een team van onderzoekers aan Keio University professor, moet de relatief dure laag die momenteel in LCD TV’s gebruikt wordt vervangen en zorgt voor een hogere helderheid met minder verlies in beeldkwaliteit zodra je vanuit een hoek naar de TV kijkt.

Naast het gebruik in LCD TV’s zien de onderzoekers ook mogelijkheden voor het gebruik in tablets en smartphones. Deze zouden in fel daglicht door de nieuwe filmlaag beter leesbaar zijn en zelfs met een zonnebril op zou de helderheid voldoende zijn om comfortabel te kunnen lezen en navigeren. Volgens Whathifi zou Apple een van de bedrijven zijn die interesse heeft in de nieuwe filmlaag. Het Japanse bedrijf Toyobo heeft de techniek zelfs al in productie genomen en verwacht 10.000 ton van het materiaal per jaar te kunnen produceren.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.