Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG gaat Smart TV’s met webOS software ontwikkelen

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2013, 17:40 CategorieSmart tv's

Vorig jaar verschenen er al geruchten dat LG bezig was met de ontwikkeling van Smart TV’s die gebaseerd zijn op het Open webOS platform en deze week heeft de Koreaanse fabrikant de geruchten bevestigd. LG neemt alles met betrekking tot webOS over van HP en komt in 2014 met de eerste Smart TV’s gebaseerd op de software.

LG neemt webOS over van HP

LG heeft deze week bekendgemaakt alle websites, rechten, ontwikkelaars en code van het webOS besturingssysteem over te nemen van HP. Ook neemt de Koreaanse fabrikant het Open webOS platform en het Enyo platform over. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

webOS is een besturingssysteem dat alweer ruim twee jaar oud is en door HP in de markt werd gezet met de introductie van de TouchPad tablet. Dit werd echter een groot fiasco en niet lang na het stilleggen van de verkoop van de TouchPad besloot HP ook de ontwikkeling van webOS te stoppen. De software lijkt nu een doorstart te maken onder leiding van LG.

LG heeft aangegeven dat het bedrijf gewoon gebruik blijft maken van Android software voor haar mobiele producten maar kijkt wel naar de mogelijkheden om webOS te integreren in andere apparaten, waaronder Smart TV’s. LG verwacht in 2014 de eerste TV’s met de nieuwe software te presenteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.