Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BDA evalueert mogelijkheid voor 4K Ultra HD Blu-ray discs

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2013, 16:01 CategorieBlu-ray

Dit jaar wordt er een groot aantal Ultra HD TV’s gelanceerd echter is het grote probleem nog steeds het gebrek aan 4K content. Blu-ray is een mogelijk medium voor 4K content maar de huidige Blu-ray discs ondersteunen maximaal Full HD content. De Blu-ray Association (BDA) is nu begonnen met een evaluatie om te kijken of 4K Blu-ray discs mogelijk zijn.

4K Ultra HD Blu-ray

De BDA heeft een werkgroep opgezet die gaat kijken naar de mogelijkheid om de Blu-ray standaard uit te breiden naar 4K Ultra HD content en nieuwe Blu-ray discs hiervoor te ontwikkelen. De groep moet gaan vaststellen of er vraag is naar de hogere resolutie en hoe compatibiliteit van de nieuwe discs met huidige spelers en displays voor de weergave van Full HD content gewaarborgd kan worden. Kijkend naar het technische gedeelte moet een Blu-ray disc waarop een 4K film met een frame rate van 48fps staat acht keer meer data kwijt kunnen en kunnen verwerken.

Nieuwe Blu-ray discs en spelers

Om dit voor elkaar te krijgen moet er waarschijnlijk gekozen worden voor een effectievere compressie zoals H.265 en/of Blu-ray discs met een grotere opslagcapaciteit. Iets waar we sowieso mee te maken krijgen is dat consumenten die 4K Ultra HD content willen bekijken ook zullen moeten overstappen naar een 4K Blu-ray speler, naast het feit dat er natuurlijk een display gebruikt moet worden welke beschikt over 4K Ultra HD ondersteuning.

Meer informatie

Lees verder over welke Ultra HD TV’s we in 2013 kunnen verwachten en in ons artikel over wat 4K Ultra HD precies is.

Bron: HDTVMagazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.