Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony toont SimulView techniek: Twee Full HD beelden op één TV

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2013, 13:05 Categorie3D

Sony heeft tijdens CES 2013 een groot aantal nieuwe TV’s aangekondigd, waaronder twee modellen die gebruikmaken van de 4K Ultra HD resolutie. De zogenaamde X90 serie modellen beschikken echter niet alleen over een scherpe weergave, Sony heeft namelijk de SimulView techniek in de TV’s verwerkt waardoor twee verschillende Full HD beelden getoond kunnen worden.

Sony SimulView op 4K Ultra HD TV’s

Sony’s SimulView techniek hebben we al een aantal keer voorbij zien komen, onder meer bij de PlayStation 3D monitor van de fabrikant. Hiermee is het mogelijk om twee verschillende beelden op één TV weer te geven. Dit is bijvoorbeeld interessant tijdens het spelen van een two-player game. Gebruikers moeten hiervoor we de meegeleverde 3D brillen opzetten en zien alleen hun eigen gameplay. Tot op heden was de techniek echter alleen op Full HD TV’s gedemonstreerd en beschikbaar en het nadeel hiervan is de resolutie gehalveerd wordt.

Met de komst van de nieuwe 4K Ultra HD TV’s wordt de resolutie nog steeds gehalveerd wanneer SimulView gebruikt wordt maar hou je wel een Full HD beeld per gebruiker over. Het mooie is dat ontwikkelaars van games niets anders hoeven te doen dan de games compatibel maken met 3D. De TV zorgt er vervolgens voor dat de beelden gesplitst worden. In onderstaande video van Engadget wordt de SimulView techniek getoond op één van de nieuwe X90 Ultra HD TV’s van Sony.

Andere fabrikanten

Sony is niet de enige fabrikant die met een dergelijke techniek op de markt komt. Zo heeft Samsung MultiView ontwikkeld en hebben LG en Philips hun TV’s van de Dual Play techniek voorzien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.