Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony presenteert 2013 LCD TV line-up met W900 vlaggenschip serie

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 11:15 Categorie3D

Sony heeft tijdens CES 2013 vooral de nadruk gelegd op nieuwe technieken als Ultra HD en OLED, maar de Japanse fabrikant komt dit jaar natuurlijk ook gewoon met een nieuwe LCD/LED TV line-up. Sony heeft vandaag dan ook vier nieuwe series aangekondigd waarvan de W900A serie de vlaggenschip serie is en de HX950 serie van vorig jaar zal vervangen.

Update: Sony heeft inmiddels de complete 2013 LCD LED TV line-up met alle specificaties en prijzen bekend gemaakt.

Sony 2013 LCD TV series

Sony heeft dit jaar een aantal belangrijke vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd. Zo geeft de fabrikant aan de X-Reality PRO-engine verbeterd te hebben voor het nog beter kunnen opschalen van SD content naar HD resolutie en een hoogwaardige weergave van HD content. Ook heeft Sony het nieuwe Triluminos paneel geïntroduceerd in de 2013 line-up. Dit paneel moet zorgen voor een groter kleurbereik en verbeteringen die met name in rode en groene tinten duidelijk moeten worden. De ‘Signal-to-Sound’-architectuur van Sony moet er daarnaast voor zorgen het geluid geoptimaliseerd wordt.

Een andere interessante feature is dat Sony de 2013 modellen voorzien heeft van NFC ondersteuning. Hiermee is het mogelijk om snel en eenvoudig een smartphone of tablet aan de TV te koppelen, puur door het mobiele apparaat tegen de afstandsbediening van de TV te houden. Hiermee kan content eenvoudig op TV weergegeven worden. De W802A-serie en hoger beschikken over NFC ondersteuning. Sony introduceert ook een nieuwe applicaties die speciaal voor de Bravia LCD TV’s ontwikkeld is. Met de TV SideView applicaties voor Android of iOS apparaten is het namelijk mogelijk om suggesties te krijgen voor interessante content, kun je de elektronische programma-gids bekijken en zelfs programma’s door de TV laten opnemen.

Sony-W900-serie-2013-2

Niet geheel onbelangrijk is dat Sony het uiterlijk van de Bravia TV’s onderhanden heeft genomen. Het design heeft dan ook de nieuwe naam ‘Sense of Quartz’ gekregen. Sony omschrijft het zelf als “Tijdloze geometrische vormen worden harmonieus en evenwichtig samengevoegd, waarbij het monolithische rechthoekige kwartsscherm boven een ronde basis ‘zweeft’ dat zuiverheid en eenvoud uitstraalt”.

Sony 2013 LCD TV overzicht

Hieronder vind je een overzicht van alle modellen die in Nederland geïntroduceerd worden. De exacte specificaties en prijzen worden later bekendgemaakt. De meeste modellen verschijnen vanaf april in ons land.

  W900A serie W802A serie W650A serie W600A serie
Beeldtechniek X-Reality Pro X-Reality Pro X-Reality Pro X-Reality Pro
Motionflow XR 800Hz XR 400Hz XR 200Hz XR 200Hz
3D weergave Actief 3D Passief 3D
2D naar 3D Ja Ja
NFC Ja Ja
Smart TV Ja Ja Ja Ja
TV SideView Ja Ja Ja Ja
Formaat 55, 46, 40 inch 55, 47, 42 inch 42, 32 inch 32, 24 inch
Beschikbaarheid April 2013 April 2013 April 2013 Mei 2013

Meer Sony producten

Een overzicht van alle home cinema producten die Sony in 2013 lanceert, waaronder nieuwe Blu-ray spelers en home cinema systemen vind je in het 2013 home cinema overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.