Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert 2013 line-up home cinema sets met BDV-N9100W topmodel

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 15:14 Categorie3D

Sony heeft eerder deze maand haar 2013 LCD TV line-up en de nieuwe Blu-ray spelers voor 2013 aangekondigd maar het complete assortiment aan home cinema systemen ontbrak nog. In de UK heeft de Japanse fabrikant deze week de 2013 line-up bekendgemaakt met het nieuwe BDV-N9100W home cinema systeem als topmodel.

De nieuwe serie home cinema systemen van Sony is compleet vernieuwd ten opzichte van de modellen van vorig jaar. Niet alleen het design is gewijzigd, ook zijn er features als 4K upscaling en een Football (voetbal) modus toegevoegd, en heeft introduceert Sony speakers die samen met NASA ontwikkeld zijn. Smartphones en tablets met Near Field Communication (NFC) zijn via één simpele aanraking direct te verbinden met de home cinema systemen en gebruikers met een een Xperia Tablet of Xperia smartphone kan het systeem eenvoudig bedienen met TV SideView, een gratis app voor Android en iOS. Met deze app is door programmagidsen te bladeren, online diensten te raadplegen of interessante informatie op te vragen over de Blu-ray disc of het televisieprogramma dat op dat moment bekeken wordt.

Sony BDV-N9100W home cinema systeem

Het topmodel voor 2013 is de BDV-N9100W, een 5.1 home cinema systeem met een indrukwekkend design. Deze home cinema set bevat alle high-end features, waaronder het opschalen van HD materiaal naar de hoge 4K Ultra HD resolutie, draadloze achterspeakers, NFC ondersteuning voor draadloze communicatie met een mobiel apparaat, Bluetooth streaming en toegang tot Sony’s Entertainment Network. Ook kan op de set een externe harddisk aangesloten worden en kun je de set koppelen aan je thuisnetwerk middels Wifi.

Het Sony BDV-N9100W home cinema systeem bestaat uit vier grote surround speakers, een center speaker en een subwoofer. Het totale vermogen bedraagt 1.000 Watt. De speakers maken gebruik van de Magnetic Fluid Speaker technologie die volgens Sony waarbij ferrovloeistof, ontwikkeld is door NASA, een belangrijke rol speelt. Dit zou namelijk moeten zorgen voor een nauwkeuriger en indrukwekkender geluid. Een andere interessante feature is de ‘Football Mode’ waarmee je een effect zoals in een voetbalstadion zou moeten kunnen creëren. Je zou er volgens Sony zelfs het commentaar tijdens een voetbalwedstrijd mee kunnen verwijderen.

Verder is de set uitgerust met onder meer 3D weergave, 2D naar 3D conversie, ondersteuning voor het aansluiten van een externe harddisk, ingebouwd Wifi, TV SideView remote voor een smartphone of tablet en de TRILUMINOS Colour techniek.

Sony-BDV-N9100W

De Sony BDV-N9100W is standaard afgewerkt in een zwart/grijze kleur maar Sony lanceert ook een witte versie met de naam BDV-N9100WL. Ook komen er twee varianten van dit systeem op de markt; de BDV-N8100W met twee grote zuil luidsprekers en twee kleinere boekenblank speakers, en de BDV-N7100W met vier kleinere boekenplan speakers. De BDV-N9100W heeft een adviesprijs van 900 euro, de BDV-N8100 gaat 800 euro kosten en de BDV-N7100 zal voor 650 euro te koop zijn.

BDV-N9100W BDV-N8100W BDV-N7100W
· 1000W power output
· 5.1 surround sound
· Wireless rear speakers
· Magnetic Fluid Speakers
· Full HD 3D/2D Blu-ray/DVD
· Read external HDD
· Bluetooth and NFC
· Sony Entertainment Network (met Live/3D streaming)
· Wi-Fi
· TV SideView remote
· 4K upscaling
· TRILUMINOS Colour
· 1000W power output
· 5.1 surround sound
· Wireless rear speakers
· Magnetic Fluid Speakers
· Full HD 3D/2D Blu-ray/DVD
· Read external HDD
· Bluetooth and NFC
· Sony Entertainment Network (met Live/3D streaming)
· Wi-Fi
· TV SideView remote
· 4K upscaling
· TRILUMINOS Colour
· 1000W power output
· 5.1 surround sound
· Wireless rear speakers
· Magnetic Fluid Speakers
· Full HD 3D/2D Blu-ray/DVD
· Read external HDD
· Bluetooth and NFC
· Sony Entertainment Network (met Live/3D streaming)
· Wi-Fi
· TV SideView remote
· 4K upscaling
· TRILUMINOS Colou
900 euro 800 euro 650 euro

Sony BDV-E2100, BDV-E4100 en BDV-E6100

Verder vinden we in de home cinema line-up de BDV-E2100, de BDV-E4100 en de BDV-E6100 home cinema systemen. De BDV-E2100 heeft een vermogen van 1.000 Watt, beschikt over 3D weergave, en is uitgerust met Bluetooth, NFC en Wifi. Ook is er toegang tot Sony’s Entertainment Network. De BDV-E4100 heeft ook een vermogen van 1.000 Watt maar beschikt over twee zuil luidsprekers aan de voorzijde in plaats van de kleinere satelliet luidsprekers. Ook beschikt het systeem over een ingebouwd dock voor je iPhone of iPod. Het BDV-E6100 home cinema systeem heeft vier grote zuil luidsprekers maar beschikt ook over een vermogen van 1.00o Watt. De BDV-E2100 krijgt een adviesprijs van 300 euro.

Sony-BDV-E6100

Het laatste home cinema systeem uit de serie is het 2.1-kanaals BDV-EF1100 home cinema systeem. Deze set biedt 2 speakers die voorin de kamer geplaatst kunnen worden en een subwoofer. Het totale vermogen bedraagt 150 Watt. Verder beschikt de set over ingebouwd wifi, 3D weergave, 2D naar 3D conversie, Sony’s Entertainment Network, ondersteuning voor de SideView TV applicatie, en Bluetooth en NFC ondersteuning. Dit model heeft een adviesprijs van 230 euro.

Sony HT-CT660 soundbar

Mocht je minder speakers in de huiskamer willen dan heeft Sony ook een nieuw soundbar systeem. Dit systeem heeft de naam HT-CT660 meegekregen en bestaat uit een soundbar en een draadloze subwoofer. Verder beschikt het systeem onder meer over drie HDMI ingangen, één HDMI uitgang, S-Force PRO Front Surround 3D virtual 5.1 en een vermogen van 330 Watt. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor communicatie via Bluetooth en NFC. De HT-CT660 soundbar heeft een adviesprijs van 400 euro.

Sony-HT-CT660

Beschikbaarheid

Alle home cinema systemen van Sony moeten in april op de Nederlandse markt verschijnen. • Delen:

Reacties

 1. jac voeten
  08 juli, 2014 om 11:03

  ik heb de volgende vraag;

  Ik krijg geen geluid meer uit mijn achterste twee draadloze boxen
  het groene lampje van de seround versterker brand wel.

  Heeft U voor mij een oplossing

  • Martijn Chel
   09 juli, 2014 om 18:23

   Helaas, dat kan ik zo niet zeggen. Om welke set gaat het en wordt in het menu aangegeven dat de speaker verbonden zijn?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.