Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert 2013 Blu-ray speler line-up met BDP-S5100 topmodel

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 17:04 Categorie3D

Sony heeft tijdens CES 2013 in Las Vegas haar nieuwe 2013 LCD TV line-up bekendgemaakt en daar horen natuurlijk nieuwe Bu-ray spelers bij. Gelukkig zijn die inmiddels ook gepresenteerd. De 2013 Blu-ray speler line-up van Sony bestaat uit vier modellen, waarvan de BDP-S5100 het topmodel is en beschikt over 3D weergave, ingebouwd Wifi en Smart TV mogelijkheden.

Sony 2013 Blu-ray speler line-up

Kijkend naar het design komen de nieuwe Blu-ray spelers perfect overeen met de nieuw gelanceerde LCD TV’s. Sony houdt in 2013 een op het Monolithic design gebaseerde Sense of Quartz design aan dat moet zorgen voor een elegante uitstraling met strakke lijnen. De twee topmodellen uit de serie hebben een zwarte behuizing met een lichtgrijze tint, terwijl de andere modellen compleet zwart zijn.

3D speelt natuurlijk ook dit jaar nog steeds een belangrijke rol, maar Sony heeft alleen de twee topmodellen, de BDP-S5100 (bovenaan afgebeeld) en BDP-S4100 uitgerust met 3D weergave. De andere spelers kunnen alleen omgaan met standaard Blu-ray films. Verder is er natuurlijk bij alle spelers ondersteuning voor DVD’s, CD’s en digitale bestanden. Ook beschikken de spelers over een Quick Start Loading waardoor films sneller op TV verschijnen.

sony-BDP-S3100

Sony BDP-S3100

De ingebouwde Wifi module op de BDP-S5100 en BDP-S3100 maakt verbinding met het internet mogelijk en biedt hiermee toegang tot de Smart TV diensten van Sony, waaronder het Sony Entertainment Network. Voor een betere en meer stabiele toegang tot streamingdiensten is de draadloze ontvangst volgens Sony verbeterd in vergelijking tot vorige Blu-Ray modellen. Ook wanneer de router zich verder weg bevindt zou de verbinding snel en stabiel moeten zijn.

Alle Blu-ray spelers, behalve de BDP-S1100, beschikken over de mogelijkheid om je smartphone of tablet als afstandsbediening te gebruiken. Daarnaast kun je middels de TV SideView applicatie suggesties krijgen voor interessante content, kun je de elektronische programma-gids bekijken en zelfs programma’s door de TV laten opnemen.

Sony 2013 Blu-ray speler overzicht

  BDP-S5100 BDP-S4100 BDP-S3100 BDP-S1100
3D weergave Ja Ja
2D naar 3D Ja Ja
SACD Ja Ja
Ingebouwd Wifi Ja Wifi Ready Ja
TV SideView Ja Ja Ja
SEN Ja Ja Ja Ja
smartphone remote Ja Ja Ja
Web browser Ja Ja Ja
DLNA Ja Ja Ja Ja
USB poort Ja (2) Ja (2) Ja Ja
Quick Start Ja Ja Ja
Prijs 160 euro 120 euro 110 euro 85 euro
Beschikbaarheid Maart 2013 Maart 2013 Maart 2013 Maart 2013

Sony 2013 home cinema overzicht

Alle home cinema producten die Sony in 2013 lanceert, waaronder nieuwe LED TV’s, 4K Ultra HD TV’s en home cinema systemen, vind je in het 2013 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.