Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony kondigt twee nieuwe 4K Ultra HD TV’s in de X90 serie aan

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 10:47 Categorie3D

Sony heeft afgelopen jaar al aangegeven zich te gaan focussen op high-end TV’s met nieuwe technieken, en tijdens CES 2013 werden de vorderingen op dit gebied getoond. Zo presenteerde Sony de eerste 4K Ultra HD OLED TV ter wereld en werd het assortiment 4K Ultra HD LCD TV’s uitgebreid met een nieuw 65 inch en een nieuw 55 inch model.

Sony 4K Ultra HDTV’s

De Japanse fabrikant heeft vorig jaar als een van de eerste fabrikanten een 84 inch 4K Ultra HD TV met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels op de markt gebracht maar wil het aanbod binnenkort al uitbreiden. Tijdens CES 2013 presenteerde Sony dan ook twee nieuwe modellen in de X90 serie; een 65 inch en een 55 inch model, beiden uitgerust met een LCD paneel met LED achtergrondverlichting en de hoge 4K Ultra HD resolutie.

Verder beschikken de twee nieuwe TV’s over de nieuwe 4K X-Reality PRO-engine beeldprocessor voor het opschalen van HD content naar een 4K resolutie, NFC ondersteuning voor het eenvoudig uitwisselen van content tussen een smartphone/tablet en de TV, de Motionflow XR 800Hz beeldtechniek voor een vloeiende weergave van snelle bewegingen en passieve 3D weergave met passieve 3D brillen. Ook zijn beide modellen uitgerust met zogenaamde magnetic fluid speakers die zich aan weerszijden van het display bevinden en heeft Sony de TV’s voorzien van het nieuwe ‘Sense of Quartz’ design.

Prijs en beschikbaarheid

De 65 inch en 55 inch X90 serie 4K Ultra HD TV’s moeten komende zomer in de VS verschijnen. Wanneer de modellen naar Nederland komen en welk prijskaartje eraan gehangen wordt is nog niet bekend.

Meer Sony producten

Een overzicht van alle home cinema producten die Sony in 2013 lanceert, waaronder nieuwe HDTV’s, Blu-ray spelers en home cinema systemen vind je in het 2013 home cinema overzicht.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.