Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony komt met 4K Ultra HD videodienst voor consumenten

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 14:57 CategorieLcd en led tv's

Sony heeft vorig jaar haar eerste 4K Ultra HD TV gelanceerd in de vorm van de KD-84X9005 en heeft deze week tijdens CES 2013 nog twee nieuwe 4K Ultra HD TV modellen aangekondigd die dit jaar nog op de markt moeten verschijnen. Niet alleen Sony gaat vol voor de hogere resolutie, ook fabrikanten als Samsung, LG en Toshiba komen met 4K Ultra HD TV’s.

Er is echter één belangrijk verschil tussen Sony en andere fabrikanten. Het probleem van 4K Ultra HD TV’s is namelijk dat er niet of nauwelijks content in de hoge resolutie beschikbaar is waardoor je er ook echt van kunt genieten. Sony is de enige die veel werk steekt in het aanbod van 4K content. Zo liet de fabrikant eind vorig jaar weten een 4K videospeler met harddisk met het 84 inch model te leveren waarop 4K films staan.

4K videodienst

The Verge weet vandaag te melden dat Sony het hier niet bij laat. De Japanse fabrikant zou namelijk een 4K videodienst opzetten die consumenten eenvoudig van 4K kan voorzien. Hoe de dienst exact ingericht gaat worden is nog niet duidelijk, maar Sony zou in eerste instantie consumenten in de VS toegang tot de content willen geven. Sony wil een 4K markt creëren waarbij de fabrikant een belangrijke speler is van content creatie tot de weergave van content.

‘Mastered in 4K’ Blu-ray films

Dat is echter niet alles want Sony wil ook een nieuwe lijn aan ‘Mastered in 4K’ Blu-ray films uitbrengen. Nou is de naam van deze lijn nogal misleidend aangezien de films niet in 4K resolutie op het schijfje zullen staan. De films zijn puur gemasterd vanaf 4K materiaal waardoor de kwaliteit hoger zou moeten zijn. Het zijn echter gewoon 1080p Full HD films die op elke HDTV af te spelen zijn.

Lees meer over de nieuwe 4K Ultra HD resolutie en techniek.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.