Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony introduceert volgende week 4K Ultra HD OLED TV’

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2013, 14:06 CategorieOled tv's

Een van de producten die centraal staan tijdens CES 2013 is de TV. Alle grotere fabrikanten zullen nieuwe modellen tonen voor de 2013 LCD en plasma series maar de nadruk ligt daarnaast op nieuwe technieken. Vorig jaar zagen we tijdens CES 2012 de eerste OLED TV’s van LG en Samsung voorbij komen en dit jaar komen mogelijk meerdere fabrikanten met OLED modellen.

Niet alleen OLED is een techniek waar we veel van kunnen verwachten, fabrikanten komen dit jaar namelijk ook met zogenaamde 4K Ultra HD TV’s. Deze TV’s beschikken nog steeds over de LCD of plasma techniek maar zijn uitgerust met een 4K resolutie die viermaal zo hoog is als Full HD. Zo brengen LG, Toshiba en Sony dit jaar 4K Ultra HD TV’s op de markt. Beide technieken hebben hun voordelen maar samen zouden OLED en 4K Ultra HD voor de ultieme TV kunnen zorgen.

4K Ultra HD OLED TV

Als we de bronnen van The Verge mogen geloven is Sony de eerste fabrikant die deze twee technieken gaat combineren. De Japanse fabrikant zou tijdens CES 2013 het eerste 4K Ultra HD OLED model willen tonen. Helaas is het niet bekend of het om een prototype gaat maar deze kans is redelijk groot. Daarbij is het onduidelijk om welke schermgrootte het gaat. Het is opvallend als Sony zelf met een 4K OLED paneel komt aangezien de fabrikant vorig jaar aangaf samen met Panasonic aan OLED TV’s te gaan werken. Daarnaast heeft Sony aangegeven ook haar eigen Crystal LED techniek te blijven ontwikkelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.