Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp toont nieuwe generatie Quattron techniek voor scherpere weergave

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2013, 13:39 CategorieLcd en led tv's

Sharp rust haar TV’s al jaren uit met de zogenaamde Quattron techniek waarbij een extra gele pixel toegevoegd wordt voor een natuurlijkere kleurweergave en een hoger contrast. Ook tijdens CES 2013 presenteerde de fabrikant een aantal nieuwe groot formaat LCD TV’s die met de derde generatie Quattron uitgerust zijn. Sharp is echter al bezig met een vierde generatie.

Vierde generatie Quattron

De vierde generatie Quattron technologie moet zorgen voor een scherpere weergave van beelden. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van twee apart aan te sturen segmenten per subpixel kleur. Volgens de fabrikant moeten hierdoor schuine lijnen scherper weergegeven worden wat zorgt voor een effectieve verdubbeling van de resolutie. Simpel gezegd moeten de TV’s van Sharp die gebruikmaken van de nieuwe Quattron technologie scherpere beelden weergeven dan we van Full HD gewend zijn. Daarnaast worden de modellen uitgerust met de Moth-eye technologie die moet zorgen voor minder reflecties en een hoger contrast.

De eerste TV’s met de vierde generatie Quattron worden in 2014 verwacht en moeten de strijd aangaan met de Ultra HD TV’s die onlangs gepresenteerd zijn. Deze modellen bieden een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en zorgen voor een viermaal scherpere weergave dan Full HD TVs. Het grote nadeel is echter dat de gemiddelde prijs van een Ultra HD TV zo’n 15.000 euro bedraagt.

Sharp Ultra HD TV’s

Sharp zet echter niet alleen in op de nieuwe Quattron techniek. Het bedrijf toonde tijdens CES 2013 ook een nieuwe serie Ultra HD TV’s van eigen makelij.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.