Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp introduceert 20 inch Full HD en 32 inch 4K Ultra HD monitor

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2013, 18:55 CategorieLcd en led tv's

Sharp heeft tijdens ISE 2013, welke plaatsvindt in Amsterdam, een voor Windows 8 geoptimaliseerde multi touch-monitor met een formaat van 20 inch gelanceerd. Daarnaast komt het bedrijf met een 32 inch monitor die beschikt over de zogenaamde IGZO techniek en een 4K Ultra HD resolutie.

Sharp LL-S201A monitor

De 20 inch LL-S201A monitor biedt een resolutie van 1.920 1.080 pixels, een contrastverhouding van 3.000:1 en verwerkt 16,7 miljoen kleuren. Dankzij 10-punts capacitieve touch-interface is het systeem met tien vingers te bedienen. Hierdoor zijn alle toepassingen van Windows 8 op een intuïtieve manier te gebruiken. Naast bediening met de vingers wordt een styluspen meegeleverd. De punt van de styluspen is 2 mm dik en biedt volgens Sharp een realistische schrijfervaring. Er is tevens een functie voor het ‘uitschakelen van de hand’ waarmee de herkenning van de styluspen prioriteit krijgt. Dit voorkomt dat de monitor ongewenst wordt aangestuurd door de hand.

De Sharp LL-S201A 20-inch Full HD multi-touch monitor is voornamelijk gericht op zakelijke gebruikers en is verkrijgbaar vanaf maart 2013.

Sharp-touch-monitor

PN-K321H 4K monitor

Tijdens ISE 2013 lanceerde Sharp ook een professionele 32-inch monitor met een IGZO-scherm (Indium Gallium Zinc Oxide). IGZO is een semi geleidend materiaal met een 20 tot 50 keer hogere elektronenmobiliteit dan amorf-silicium. De dunne-film transistors in elke pixel zijn veel kleiner, waardoor de pixeltransparantie toeneemt, aldus Sharp. Vanwege het feit dat er meer licht door de pixels kan vloeien, bereikt IGZO een hoge beeldresolutie en een hogere helderheid, met minder achtergrondverlichting. De PN-K321H is volgens de fabrikant het dunste model in zijn klasse en bereikt een 4K Ultra HD resolutie van 3.840 x 2.160 pixels. Verder is de monitor uitgerust met RS-232C en DisplayPort voor eenvoudige verbinding met een kabel.

De Sharp PN-K321H is interessant voor toepassingen waar uiterst gedetailleerde beelden zijn vereist zoals CAD, illustratie en gedetailleerd grafisch ontwerp. De monitor is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2013.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.